Angajații reclamă lipsa unui ajutor din partea statului pentru salvarea termocentralei.

Aproximativ 80 de salariaţi de la termocentrala Mintia, de lângă Deva, au declanşat, marţi dimineaţa, un protest spontan, acuzând lipsa unui ajutor din partea statului pentru salvarea termocentralei, dar şi nemulţumirea pentru faptul că administraţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a virat către bugetul de asigurări sociale doar o parte din contribuţiile sociale ale angajaţilor.

“Revendicarea principală se referă la acordarea unei scheme de sprijin care să acopere diferenţa dintre preţul de cost al energiei şi cel obţinut din piaţă. Activitatea de producţie a termocentralei nu este afectată, la protest fiind prezenţi angajaţi care au lucrat în schimbul de noapte sau oameni care au venit de acasă şi se află în timpul liber”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc.

Protestul se desfăşoară în camera de comandă a termocentralei.

AGERPRES

2 răspunsuri

  1. ciprian54@yaho.com' Hunedoarean spune:

    Pe guvern (Ministerul Energiei) ii intereseaza sa dezvolte doar Complexul Energetic Oltenia (Termocentralele si lignitul lor inferior slab calitativ care distrunge mediul inconjurator cu defrisarile din cariere iar reampaduririle sunt scumpe si se fac putine) ca doar sunt pline ministerele de olteni . Angajati din ministere sunt platiti regeste din bani nostri publici .

    • Să fim serioșoi, în primul rând noi îl avem pe Doru Vișan, promotorul intereselor străine din Ministerul Energiei. După ce a tăiat 4 grupuri energetice la fier vechi la Parioșeni, acum se pregătește să taie încă 5 la Deva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus