Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoş Doroş, a declarat miercuri că formatul de hârtie urmează să fie complet eliminat.

„Vom începe în această toamnă o campanie de informare a contribuabililor privind depunerea electronică a declarațiilor. De la 1 ianuarie 2017, îi vom anunța că nu mai primim declarații pe hârtie, ci doar online. Din septembrie, la termenele de depunere (data de 25 ale lunii – n.r.), vom distribui la ghișee fluturași în care le vom arăta ce opțiuni există”, a explicat Dragoș Doroș.

În acest moment, 85% dintre contribuabili își depun declarațiile online.

„Există o reținere a unor contribuabili față de sistemul online, pe care o observăm și în cazul unor declarații, care, deși se pot transmite electronic, sunt, în continuare, depuse în format de hârtie. Chiar și în București, există oameni care preferă să vină la ghișee, iar în unele județe aproape 40% optează pentru această variantă. În primul rând, scăpăm toți de cozile de la ghișee și, în al doilea rând, descărcăm personalul de munca de prelucrare, pentru că informațiile furnizate în declarații trebuie introduse în sistem de funcționari ANAF”, a precizat șeful Fiscului.

Sursa Profit.ro, Psnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus