Anul 2015 aduce schimbări majore în ceea ce privește acordarea subvențiilor pentru agricultură obținute de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Începând de anul viitor este necesar ca orice fermier înregistrat în baza de date APIA să poată dovedi calitatea de fermier activ pentru a obține plăți pe suprafață în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 1307 din 2013. În perioada următoare, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va reglementa printr-un act normativ definiția fermierului activ, cât și inactiv, urmând a se stabili situațiile care duc la neîndeplinirea criteriilor de eligibilitate pentru a putea beneficia de plata subvențiilor pe suprafață.

Bisericile vor primi bani de la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vine în sprijinul instituțiilor de cult care își desfașoară propria activitate agricolă pe terenurile arendate sau aflate în proprietate și susține menținerea acestora la plata pe suprafață și din 2015.

APIA este o instituţia responsabilă cu gestionarea unor forme de sprijin pe suprafață destinate susţinerii agriculturii, acordând ajutor financiar solicitanţilor care îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevăzute de legislaţia naţională şi comunitară în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus