Din septembrie 2020, elevii nu vor mai avea acces în sălile de clasă cu telefonul mobil

Guvernul va adopta o hotărâre prin care elevilor le va fi interzis, începând cu 1 septembrie 2020, să mai folosească tele foanele mobile în timpul orelor de clasă. Aceştia vor trebui să-şi lase telefoanele în locuri special amenajate, situate în afara sălilor de clasă.

Ion Chicu a precizat că s-a decis să fie luată această măsură ca urmare a mesajelor primite de la pedagogi, care s-ar plânge că elevii nu sunt suficient de atenţi la ore.

„Va fi necesar ca şcolile să se pregătească pentru asta. Pare simplu, dar trebuie să ai unde depozita acest telefon. Noi considerăm că prezenţa telefonului în timpul lecţiilor cumva afectează disciplina şi atenţia copilului”, a spus Ion Chicu la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

sursa: ziarulunirea

Un răspuns

  1. Pe bune ? Încă o dată se dovedește că cei care conduc această țară sunt niște idioți !!!
    Cu mulți ani în urmă i-am dat copilului meu (elev) un telefon mobil, în ideea că în orice secundă îl sun, să îmi răspundă, să știu unde este și ce face, plus că să aibă posibilitatea să apeleze în orice moment serviciile de urgență sau ce o fi nevoie. Și atunci au fost ”cadre didactice” retrograde care au încercat să limiteze accesul ! Ce fac acum idioții ăștia reprezintă o încălcare a drepturilor cetățenești și orice părinte este dator să protesteze vehement împotriva acestei samavolnicii. De fapt ”cadrele” sunt speriate că pot fi filmate atunci când jignesc sau lovesc pe copii !!! E mult mai corect să fie obligatorie punerea pe volum zero a soneriei (vibrații) interzicerea folosirii sub alte forme, dar nicidecum nu e ok interzicerea accesului cu un bun privat asupra căruia nimeni nu are dreptul să intervină în lipsa unui mandat semnat de un magistrat. Din start o asemenea regulă este ilegală, mai gândiți-vă cât de penibili sunteți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus