Numele fostului director al Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice Hunedoara apare în dosarul "Gala Bute" instrumentat de procurorii DNA.

Potrivit unor surse judiciare apropiate anchetei care se desfăşoară şi în judeţul Hunedoara şi care vizează oameni de afaceri din Haţeg şi politicieni din Valea Jiului, Vasile Rusan, ar fi primit bunuri materiale pentru a acoperi nergeguli financiare descoperite la firmele controlate de omul de afaceri Adrian Gărdean.

Astfel, potrivit surselor indicate, SC Termogaz Company – firma specializată în lucrări de construcţii controlată de omul de afaceri Adrian Gărdean, a încheiat în perioada 2010 – 2011 mai multe contracte de achiziţie publică finanţate din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, veniturile sale în acest interval de timp fiind reprezentate aproape exclusiv din plăţile efectuate în baza acestor contracte – aproximativ 45 milioane lei.

Procurorii DNA consideră, au explicat sursele, că există indicii puternice că această operaţiune a avut caracter fictiv, iar plăţile către societatea administrată de Rudel Obreja ar fi fost efectuate la cererea reprezentanţilor MDRT şi au natura unui folos obţinut în schimbul atribuirii contractelor de achiziţie publică.

Caracterul fictiv al acestei tranzacţii ar fi fost constatat şi de reprezentanţii organelor fiscale, care ar fi omis însă sesizarea organelor de urmărire penală, existând indicii că decizia ar fi fost luată de către Vasile Rusan, funcţionar cu atribuţii de conducere în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Hunedoara, în schimbul unor beneficii materiale primite de la Adrian Gardean. De asemenea, au menţionat sursele, există indicii că Adrian Gardean şi Ştefan Lungu ar fi intermediat legătură dintre administratorii societăţii comerciale şi reprezentanţii MDRT.

În prezent, Vasile Rusan ocupă funcţia de şef administraţie adjunct inspecţie fiscală contribuabili mijlocii în cadrul AJFP Hunedoara.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

PERCHEZIŢII ÎN JUDEŢUL HUNEDOARA! ACUZAŢII DE CORUPŢIE ÎNTR-UN DOSAR DNA

6 răspunsuri

  1. deveanu@yahoo.com' Profu de mate spune:

    Asta n-o sa aiba probleme, chiar daca va fi arestat. Are o meserie buna, e chelner ! Meserie cautata pretutindeni, inclusiv dupa gratii, lucru sesizat chiar de ilustrul Basescu.

  2. iuganicolaebrad@yahoo.com' i nic carasteanu spune:

    Abia astept sa ajunga DNA si la comune in jud. HD. Acolo voi da o mana de ajutor si eu procurorilor. Evident, la una din comune.

  3. Cita spaga ai luat? Curatati tara de corupti domnilor de la DNA.

  4. Sa le confiste si averile ca sa aiba statul bani. Nu sa ceara Ponta bani la cei ce lucreaza in tari straine. Ca asta e puscariea adevarata , ai vorbitor odata pe an in concediu, nu ca si Nastase care a facut puscarie si a avut timp sa scrie o carte. Sa lucreze 10 ore pe zi si cind pleaca acasa sa o ia de la inceput de la zero sa vedem ce buni afaceristi sunt si daca nu sa lucreze ca toti si sa vada cum e . Oricum si-au batut joc de noi o viata de om.

  5. Cu binecuvantarea cui a ajuns unul ca RUSAN sef la Finante? Si cine a mai profitat de ilegalitatile facute de toti astia?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus