Au încercat să scape folosind tehnica modernă, dar DNA-ul a intrat pe fir

Achiziţiile publice făcute de instituţiile aflate astăzi sub anchetele Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ca numitor comun „parandărătul”, adică şpaga pe care şefii instituţiilor o încasau în schimbul favorizării unei societăţi anume.

Procurorii DNA au descoperit încă o modalitate prin care îşi negociau şpaga, crezând că nu vor fi depistaţi niciodată.

Potrivit unor surse bine documentate, trucarea licitaţiilor avea la bază o înţelegere care se perfecta prin intermediul unei căsuţe de e-mail. Astfel, se pare că negocierile privind comisioanele erau purtate pe o căsuţă de e-mail creată anume pentru această manevră. Mesajele erau scrise în ciorne şi, pentru protecţia informaţiilor, rămâneau acolo fără a fi transmise cuiva. Numărul persoanelor care aveau parolele de la contul respectiv era limitat, pentru siguranţa operaţiunilor.

În mai multe cazuri, pentru a fi siguri că vor câştiga licitaţiile, “firmele de casă” se prezentau mereu cu cel mai mic preţ. După semnarea contractului de finanţare, conducerea instituţiei suplimenta valoarea lucrărilor cu până la 50%, aşa că profitul era asigurat, iar parandărătul achitat!

2 răspunsuri

  1. Cred ca jud HD,e campion la cat s-a furat.A fost nevoie de 6 descinderi ale DNA,la CJ pt a putea documenta toate furturile molhotului.

  2. Si cand vom afla cine sunt cei care utilizau parolele si cum vor fi pedepsiti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus