Doar 41% dintre elevii de clasele a VIII-a şi a XII-a au venit la şcoală pe 2 iunie, activitatea de pregătire desfăşurându-se exclusiv online într-un număr de 15 unităţi de învăţământ din cele 81 existente în judeţul Hunedoara, relevă datele centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), după prima zi de cursuri.

“Din cei 5.739 de elevi din clasele a VIII-a şi a XII-a, au fost prezenţi în şcoli 41,57%. Un elev din Petroşani a avut temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius şi nu a participat la activităţile de pregătire din şcoală”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Hunedoara, Cristina Bauman.

Unităţile de învăţământ din judeţul Hunedoara au primit 126.000 de măşti de protecţie pentru a fi distribuite elevilor şi profesorilor care iau parte la cursurile de pregătire şi consiliere efectuate pentru examenele naţionale, în perioada 2-12 iunie.

Alte 126.000 de măşti vor fi distribuite şcolilor şi liceelor in judeţul Hunedoara în perioada imediat următoare, astfel încât procesul de pregătire al elevilor din clasele terminale, dar şi activitatea cadrelor didactice, să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus