Până acum, 7 persoane și-au exprimat dorința să intre în cursa electorală pentru desemnarea primarului municipiului Deva.

Este vorba despre (în ordine alfabetică): Marius Vasile Blendea (independent), Velu Călușer (independent), Eduard Claudiu Cristoi (independent), Lucian Francisco Davidoni (USR), Petru Mărginean (PSD), Florin Nicolae Oancea (PNL) și Ovidiu Iona Popa (ALDE). Cei 7 se vor lupta pentru postul de primar rămas liber după încarcerarea lui Mircia Muntean în data de 24 aprilie 2017.

Mircia Muntean a fost ales de 5 ori primar al municipiului Deva și o dată a prins, prin redistribuire, un post de deputat. El a fost ales în 2016 primar al municipiului Deva după ce a a trecut prin PNL, UNPR, PDL, PSD și PSRo.

Acum, dintre cei șapte candidați doar Velu Călușer și Lucian Francisco Davidoni nu au mai fost înscriși într-o altă formațiune politică.

Marius Vasile Blendea a fost membru PSD, partid din care a demisionat și a avut o tentativă de înființare a unei filiale a Partidului Ecologist.

Eduard Claudiu Cristoi a fost membru PNȚCD, partid în care nu a mai activat după ce la conducere a ajuns Aurelian Pavelescu.

Petru Mărginean a fost membru al Partidului Umanist Român transformat mai apoi în Partidul Conservator de la înființare și până în anul 2014 când a trecut la PNL. A fost exclus din această formațiune politică anul trecut. Acum s-a înscris în PSD.

Florin Nicolae Oancea a fost membru PNL timp de 14 ani, dar în 2012 a demisionat din această formațiune politică și a candidat ca independent la Primărie. În 2016 s-a întors în politică, la ALDE și a candidat din nou. A demisionat anul trecut din ALDE, iar anul acesta a revenit în PNL.

Ovidiu Ioan Popa a fost membru PNL 12 ani. Anul acesta a demisionat din partid și s-a înscris în ALDE.

2 răspunsuri

  1. Marginean va avea toate voturile de stanga si chiar o parte din cele de dreapta pe cand toti ceilalți 6 vor împărții restul voturilor de dreapta si asa va câștiga PSD primăria Deva.

  2. Mie una, numai Davidoni imi inspira incredere. In primul rand, pentru ca este din Uniunea Salvati Romania. Asta e deja un garant al integritatii si calitatii. Ieri i-am citit CV-ul si modul in care se prezenta pe facebook, pe pagina personala si cea de candidat si mi s-a parut un tip foarte normal, implicat intr-ale cetatii (picturi murale, organizator al unui festival de muzica si al unui concurs pentru biciclisti), familist, cu propria afacere in domeniul prospectiunilor geologice. M-a inspirat determinarea lui. Pare genul care odata ce si-a pus ceva in cap, duce la bun sfarsit (fara prea multa vorbarie). Pe de alta parte, USR-ul are deja destul de multi consilieri locali in Bucuresti, asa ca ar putea profita de experienta acumulata de ei intr-ale managementului unui oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus