Polițiștii încearcă să dea de urma agresorilor

 

Doi bărbați, tată și fiu, au fost atacați intr-o pădure din Gorj! Cei doi adunau trufe și au fost agresati de mai mulți bărbați din Hunedoara. Polițiștii încearcă să dea de urma agresorilor și confirmă că atacatorii erau hoți de trufe.

Bărbații care au fost atacați concesionaseră o suprafață de pădure din localitatea Bengești-Ciocadia pentru a culege trufe. În timp ce se aflau la cules, asupra lor s-au năpustit mai mulți tineri și i-au atacat cu săbiile. Cei doi, tată și fiu, au fost grav răniți. Au apucat să sune la 112 iar polițiștii încearcă să dea de urma atacatorilor. 

Cei doi bărbați agresați sunt din Deva. A.C. are 24 de ani și a fost transportat la spital la Craiova cu patru degete de la mâna dreaptă tăiate, în timp ce tatăl, M.C., are 50 de ani și e în spitalul din Târgu Jiu, cu capul spart.

Astfel de agresiuni au loc frecvent în păduri asupra culegătorilor de trufe.  Un kilogram de trufe se vinde între 1000 și 3000 de euro iar bătălia pentru concesionarea zonelor în care se găsesc este mare. Când nu reușesc să câștige licitațiile, ceilalți ofertanți apelează la diverse metode de a-i determina pe câștigători să renunțe, inclusiv la agresiune fizică.

Comunicat de presă IPJ Gorj:

„La data de 9 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost sesizați prin apelul 112, de un bărbat, de 50 de ani, mun. Deva, jud. Hunedoara, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la marginea pădurii din comuna Bengești Ciocadia, unde desfășura activități de colectare a ciupercilor (trufe), împreună cu fiul său, de 24 de ani și un alt bărbat, ar fi avut un conflict spontan privind zona de colectare a trufelor, cu mai multe persoane, care veniseră la fata locului cu autoturismele de teren. În urma altercației tânărul, de 24 de ani a suferit tăieturi la patru degete de la mâna dreaptă, iar tatăl acesteia a fost lovit în zona capului cu un obiect contondent. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Polițiștii au identificat doi bărbați, bănuiți de săvârșirea faptelor, care vor fi conduși la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor. În activitățile de căutare și cercetare sunt angrenați poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Acţiuni Speciale şi Poliţiei Orașului Novaci”.

Sursa: Europa FM

Foto: Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus