Doi bărbați în vârstă de 19, respectiv 30 de ani, din Hunedoara, au fost reținuți de polițiștii gorjeni, după ce au furat oile unui cioban din Gorj.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, faptele au avut loc pe 28 decembrie 2014, iar anchetatorii au reușit să dea abia acum de urma suspecților.

Astfel, hunedoreanul de 19 ani, care lucrase ca cioban în Gorj, s-a înțeles cu un amicul său de 30 de ani să îi vândă 10 oi pe are urma să le fure din Baia de Fier. Valoarea tranzacţiei a fost de 1.500 de lei.

După mai multe luni de căutări, oamenii legii au dat de urma oilor şi a celor doi hunedoreni acuzaţi de furt şi complicitate la furt:

„În baza unei înţelegeri prealabile, ciobanul în vârstă de 19 ani a furat 10 oi de la un alt cioban din Baia de Fier şi le-a vândut, contra sumei de 1.500 de lei unui bărbat de 30 de ani, din Hunedoara. Acesta din urmă cunoştea faptul că animalele provin din furt. Între timp oile au fătat 11 miei. Suspecţii au fost reţinuţi de poliţiştii din Târgu Jiu şi urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, pentru a fi audiaţi”, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Cumpărătorul oilor furate intenţiona să vândă mieii în târg, pentru Sărbătorile Pascale.

Sursa: gds.ro

foto: i.ytimg.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus