Cei doi bărbați au fost transportați la Urgență de echipajele de intervenție.

In cele 257 misiuni de patrulare desfasurate in timpul noptii au fost implicate forte din cadrul Serviciului de Ambulanta Judetean (190 patrule), Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (36 patrule), Inspectoratului de Jandarmi Judetean (16 patrule), Politiei Locale (14 patrule) si Inspectoratului de Politie Judetean (1 patrula).

Pana in aceasta dimineata 7 persoane au fost preluate de pe strada din Vulcan, Petrosani, Hunedoara si Pravaleni si dintr-o curte din Brad. Patru persoane au fost transportate cu hipotermie la Unitatea de Primiri Urgente in timp ce alte 3 au fost cazate la centrele de primire.

Barbatul preluat dintr-o curte din Brad a fost gasit in stare grava, in hipotermie si cu un traumatism cranio-cerebral, si transportat de SAJ cu o ambulanta la Unitatea de Primiri Urgente. Un alt barbat preluat in aceasta dimineata, in hipotermie si stop cardio respirator, din localitatea Pravaleni a fost resuscitat la Centrul de Primiri Urgente din Brad.

Medicii spun ca semnele hipotermiei sunt: frisoanele intense, somnolenta si tulburari ale starii de constienta, rigiditatea mainilor si picioarelor sau aparitia dificultatilor in vorbire.

Pentru a face fata gerului, hunedorenii sunt sfatuiti sa poarte haine groase in mai multe straturi, caciula si manusi sa se hidrateze, sa consume legume si fructe si sa evite consumul bauturilor alcoolice. De asemenea, deplasarile pe distante lungi ar trebui evitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus