Maternitatea Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara va fi dotată cu un incubator donat de organizația Salvați Copiii.

„Deşi rata mortalităţii infantile din România a scăzut semnificativ în perioada 1990-2012, atât ca procent, cât şi ca cifre absolute, (8.471 decese în 1990 şi 1.812 în 2012), România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9 la 1.000 de copii născuţi vii în 2012 (conform Institutului Naţional de Statistică). La nivel mondial, un copil moare la fiecare patru secunde. La noi în ţară, un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar cauza principală a mortalităţii infantile o reprezintă naşterile premature (o rată de 10% din numărul nașterilor)”, se arată într-un comunicat al organizației Salvați Copiii.

În 2013, prin campania pentru reducerea mortalităţii infantile „Bun venit pe lume”, Salvaţi Copiii a reuşit să doteze 18 maternități şi secţii de nou-născuți. „Datorită generozității companiilorși persoanelor fizice, în acest an vom investi 2.730.000 de lei în dotarea altor 29 de maternități și secții de nou-născuți din Pitești, Bacău, Brașov, București, Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Iași, Hârlău, Târgu-Mureș, Piatra-Neamț, Petroșani, Roman, Ploiești, Sibiu, Botoșani, Vatra-Dornei, Arad, Timișoara, Vaslui, Focșani, Cluj-Napoca, Oltenița și dezvoltarea de programe de educaţie și suport pentru 5.000 de beneficiari din comunități defavorizate”, mai spun reprezentanții Salvați Copiii.

Incubatorul care va fi oferit Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara are o valoare de 9.300 de euro și va ajunge în custodia unității medicale miercuri, 9 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus