Șefii liberali sunt în silenzio stampa.

Deși a trecut o săptămână de când Hunedoara Liberă a dezvăluit neregulile care alimentează suspiciunea că, la Șoimuș, s-a consumat apă fără a exista un control al cantității furnizate de SC ApaProd SA, reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara și cei ai operatorului de apă ezită să ofere un punct de vedere oficial.

Reprezentanții SC ApaProd SA tac de o săptămână, fără a oferi un punct de vedere printr-un comunicat de presă sau drept la replică. Or, tocmai tăcerea cu care tratează acest subiect extrem de grav alimentează suspiciunile că afacerea „Apă pentru Șoimuș” ascunde ceva necurat.

Întrebări care așteaptă un răspuns din partea autorităților:

De vreme ce consumul nu a fost contorizat, cum ne poate cineva convinge că, o vară întreagă, toți locuitorii din Șoimuș, laolaltă cu agenții comerciali, au consumat împreună apă de doar 272,19 lei/lună?

Cine plătește diferența dintre consumul real și cel facturat? Este de bun simț să considerăm consumul real ca fiind mult mai mare.

Ce este în spatele acestei înțelegeri? Cum de nimeni nu s-a sesizat? De ce nu există comunicări oficiale din partea instituțiilor implicate?

CITEȘTE ȘI: ȘOIMUȘ: Lucrări cu iz penal la rețeaua de apă și canalizare

În 2015, pe 18 februarie, Primăria Comunei Șoimuș a încheiat cu SC ApaProd SA Deva un contract de furnizare a serviciului de alimentare cu apă. Firma aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara urma să furnizeze primăriei apă potabilă pentru probe tehnologice în perioada 18 februarie 2015 – 31 decembrie 2015 la tariful de 3,48 lei/mc fără TVA.

Printr-o anexă la contract, s-a stabilit și cantitatea lunară care urma să fie furnizată administrației conduse de Mihai Irimie: 60 mc/lună. Surprinzător, aceeași anexă nu conține nicio informație despre contorul de branșament care ar fi trebuit să măsoare cantitatea de apă furnizată clientului de peste Mureș. Concret, anexa la contract stipulează cât se poate de clar că alimentarea cu apă se face fără contor la branșament.

CITEȘTE ȘI: La Șoimuș, ulciorul politic merge de multe ori la APAPROD

3 răspunsuri

  1. Pingback: ȘOIMUȘ: Lucrări cu iz penal la rețeaua de apă și canalizare - Hunedoara Libera

  2. Paraca am fi in emirate . Vindem apa.Cumparam apa. Si destul de scumpa.Apa este un aliment , un medicament,o necesitate indispensabila vietii. Fara de altele putem trai , fara apa , murim.In toata lumea apa este furnizata de serviciul local al primariei.La Stutgart da primaria apa curent , gaz, caldura , transport public, pentru oras nu pentru tot landul Baden -….,La Boblingen unde stau eu e la fel , dar preturile sunt mai mici la servicii ,O aiureala cu preturi unice peste tot , la unii le curge apa in cap din munte iar la altii se trage cu pompele din pamant cu costuri mari ,si toti platesc egal ca pe vremea lui nea nicu,chiar e o prostie chestia astea ; cu operator , finantari europene ,serviciu centralizat ,tarif centralizat , durabil ,,durabil ca in Hunedoara cu opriri zilnice ,oricum in Romania apa e mai scumpa ca in Germania.Vezi pe saitul primariei din Boblingen cum e cu serviciile publice si ce e adevarata transparenta.Pai sa fie o chestie de asta ca la Soimus in ziua respectiva Lutzner isi pune demisia pe masa consiliului.A fost un primar care si-a dat demisia dupa ce pe o strada niste batrani l-au scuipat ca a ramas la poarta lor gramezi de moloz de la ceva lucrari.Poate daca vine PSD ne da apa si curent gratis. Da nu e bine sa promiti de astea ca te impusca ca pe ceasca.

  3. Ai mare dreptate! pai treaba sta cam asa smecheriii din gasca molot arion ne au spus ca trebuie cam 100000 de locuitori ca sa ne faca vezi Doamne statii si retele de fapt au subjugat fostele regii de interes local transformandu le in CO adica slugi pe bani putini urmand ca investitiile sa fie platite o parte de oameni prin marirea pretului apei iar ei sefii au umplut birourile de <> pe salarii mari pe criterii politice nepotisme s.a.m.d asa am ajuns sa bem apa sa se cacam in stil european

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus