Următorul termen a fost stabilit pentru data de 13 aprilie

Situația blocurilor de pe str. 1 Decembrie 1918, fosta str. Moldovei, a fost reclamată în instanță de către Primăria Hunedoara în luna februarie 2018. Este pentru prima oară când administrația locală a dat în judecată proprietarii blocurilor fantomă.

Primăria municipiului Hunedoara solicită instanței să oblige deținătorii celor 3 blocuri – fantomă să le împrejmuiască, astfel încât să nu mai pună în pericol siguranța cetățenilor sau să le demoleze. Evident, pentru ca instanța să ia o decizie a fost nevoie de un raport de expertiză. Judecătoria Hunedoara a decis să dea un nou termen, al treisprezecelea, în acest dosar pentru data de 3 februarie 2020. La acest termen ar trebui să fie comunicate cu pârâții rapoartele de expertiză topografică și în specialitatea construcții.

Cele trei blocuri neterminate au rămas în stadiul actual încă dinainte de 1989, fiind proprietatea fostului combinat siderurgic. Ele au trecut de la o firmă la alta până când au ajuns în proprietatea grupului de firme Tender și la niște dezvoltari imobiliari. Primăria Hunedoara a acționat în judecată SC ESPAROM S.A. PRIN ADMINISTRATOR JUDICIAR ALFA&QUANTUM CONSULTING SPRL și SC COMTUR LOWE SRL, care dețin acum blocurile fantomă.

 

La termenul de astăzi trebuia comunicat pârâților raportul de expertiză, după doi ani de la începerea procesului, dar s-a decis să fie acordat altul deoarece judecătorii sunt în grevă:

„Tip soluție: Amână cauza
Soluția pe scurt: Având în vedere Hotărârea nr.2 din 22.01.2020, a Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Hunedoara, prin care s-a adoptat manifestarea unui protest, constând în suspendarea judecării cauzelor aflate pe rolul instanţei, începând cu data de 27 ianuarie 2020, cu excepţia cauzelor cu caracter urgent şi a Hotărârii nr.3 din 31.01.2020, a Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Hunedoara, prin care s-a hotărât continuarea protestului sub forma suspendării activităţii de judecată şi amânarea cauzelor aflate pe rolul instanţei, cu excepţia cauzelor cu caracter urgent, instanţa dispune amânarea cauzei şi acordarea termenului de judecată la data de 13.04.2020”. 

 

Foto: Vincze Edmund

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus