Situația blocurilor de pe str. 1 Decembrie 1918, fosta str. Moldovei, a fost reclamată în instanță de către Primăria Hunedoara în luna februarie 2018

 

Astăzi, la Judecătoria Hunedoara este programat un nou termen în dosarul în care Primăria municipiului Hunedoara solicită instanței să oblige deținătorii celor 3 blocuri – fantomă să le împrejmuiască, astfel încât să nu mai pună în pericol siguranța cetățenilor sau să le demoleze.

Deși au fost deja șase termene de judecată și se împlinește anul de când Primăria municipiului Hunedoara a acționat în judecată firmele care răspund de cele trei blocuri fantomă, încă nu s-a efectuat expertiza topografică și nici nu a fost estimat costul și timpul necesar efectuării acesteia. Probabil și la termenul de astăzi se va da o nouă amânare.

Cele trei blocuri neterminate au rămas în stadiul actual încă dinainte de 1989, fiind proprietatea fostului combinat siderurgic. Ele au trecut de la o firmă la alta până când au ajuns în proprietatea grupului de firme Tender și la niște dezvoltari imobiliari. Primăria Hunedoara a acționat în judecată SC ESPAROM S.A. PRIN ADMINISTRATOR JUDICIAR ALFA&QUANTUM CONSULTING SPRL și SC COMTUR LOWE SRL.

În februarie 2018, după mai multe runde de întâlniri cu lichidatorul firmei și fără să se ajungă la vreo înțelegere, Primăria a deschis proces în instanță, în obligația de a face, adică să fie demolate sau împrejmuite, în funcție de ceea ce decide un expert desemnat de instanță. Din păcate, procesul se poate lungi în funcție de cât este de interesat lichidatorul să tragă de timp.

Între timp, cele trei blocuri fantomă prezintă pericol sporit, mai ales că adesea oameni ai străzii și-au găsit refugiu în ele. În plus, mulți copii intră în interior și riscă să se accidenteze. Adesea, locuitori din zonă reclamă faptul că tot mai mulți adolescenți merg în acele blocuri și urcă până la etajele superioare, de unde ar putea să cadă cu ușurință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus