Salvamontiștii s-au alăturat echipelor de intervenție care își desfășoară activitatea în Centrul Județean de management al situaţiilor de urgenţă.

Serviciul Salvamont Hunedoara va funcționa de acum înainte în clădirea Centrului Județean de management al situaţiilor de urgenţă, locul din care sunt gestionate toate situațiile de urgență. Aici, alături de operatorii ISU, ai Poliției, ai Jandarmeriei și ai Serviciului de Ambulanță, salvamontiștii vor putea acționa coordonat pentru rezolvarea situațiilor în care sunt solicitați să intervină.

„Salvamontul se află în sfârșit în Centrul pentru Situații de Urgență. Este al doilea centru după Târgu Mureș și primul din țară care are și serviciul Salvamont în clădirea Centrului pentru managementul situațiilor de urgență”, a declarat Ovidiu Bodean.

Pentru ca intervențiile salvamontiștilor să fie eficiente, Consiliul Județean Hunedoara a alocat aproape 200 de mii euro, bani cu care s-au achiziționat un microbuz 4×4 dotat cu echipamente de intervenție, o autoutilitară pregătită pentru intervenții în zona montană, dar și alte echipamente necesare operațiunilor de căutare și salvare la care sunt solicitați să intervină salvatorii montani. De asemenea, au fost achiziționate și două ATV-uri.

„Am avut de-a lungul anilor utilaje de transport a echipajelor de salvare montană, dar au îmbătrânit, mai avem două Dacii Papuc care așteaptă casarea și care și-au făcut treaba. Era timpul să le schimbăm pentru a fi mult mai operativi și, de ce nu, să fim exact așa cum trebuie să fie o echipă de salvare montană”, a declarat Ovidiu Bodean.

În județul Hunedoara sunt pregătiți să intervină aproximativ 60 de salvamontiști. Trebuie menționat că doar 17 dintre aceștia sunt angajați ai Serviciului, ceilalți fiind voluntari.

centru 112 salvamont echipamente  (5) centru 112 salvamont echipamente  (1) centru 112 salvamont echipamente  (2) centru 112 salvamont echipamente  (6) centru 112 salvamont echipamente  (8) centru 112 salvamont echipamente  (9)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus