Poliţiştii sunt pe urmele unor persoane care, prin invocarea unor calităţi false, au pătruns în două locuinţe din Petroşani, de unde au sustras mai multe bijuterii

În data de 09.10.2017, în jurul orei 15:00, Poliţia Municipiului Petroșani a fost sesizată de o femeie în vârstă de 72 de ani, din Petroşani, despre faptul că, în jurul orei 10:00, la domiciliul ei s-au prezentat două tinere care s-au recomandat ca fiind reprezentante ale unui lanţ de magazine şi care i-au propus să îi ofere cadou, produse pe care le comercializează magazinul (detergenți, deodorante etc.). După ce au fost invitate în locuință, pentru „prezentarea produselor”, una dintre tinere, profitând de vârsta înaintată și neatenția persoanei vătămate, a sustras dintr-o vitrină un inel și o verighetă din aur.

Tot ieri, în jurul orei 17:30, Poliţia Municipiului Petroșani a fost sesizată prin plângere de o petroșeneancă în vârstă de 71 de ani despre faptul că, în jurul orei 12:00, la domiciliul ei s-au prezentat două tinere care, după un scenariu asemănător celui descris mai sus, i-au sustras dintr-un dulap situat în dormitor patru inele din aur și o pereche de cercei din aur.

În ambele cauze poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat şi continuă cercetările pentru identificarea celor două tinere, recuperarea prejudiciului și luarea măsurilor legale.

Referitor la acest mod de operare, poliţiştii le recomandă cetăţenilor să nu permită accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, indiferent de pretextul invocat (furnizori de servicii publice, vânzători ambulanţi etc.), dacă nu au garanţia identității acestora (prin verificarea actului de identitate ori a legitimaţiei de serviciu), eventual solicitând sprijinul unor vecini de încredere.

În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că aţi putea deveni victimă a infracţiunii de furt ori înşelăciune, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 şi solicitaţi sprijinul Poliţiei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus