Controalele efectuate de inspectorii ITM s-au lăsat cu amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru două firme din Alba, care aveau muncitori la negru.

Două firme din Alba, una din Cut şi alta din Ocna Mureș, au fost sancţionate de inspectorii ITM pentru că au fost depistate având la muncă persoane fără forme legale de angajare. În perioada 20-24 aprilie 2015, în domeniul relaţiilor de muncă au fost controlate 50 de unităţi comerciale, iar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă 41 de unităţi. Amenzile aplicate s-au ridicat la suma de 25.000 de lei.

Controalele efectuate de inspectorii ITM săptămâna trecută s-au lăsat cu amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru două firme din Alba, care aveau muncitori la negru. Este vorba despre S.C. VASIPUIU SRL Cut și S.C. OVIDIUS & GINA INTERTRANS SRL Ocna Mures, care au fost depistate cu câte 1 persoană fără fome legale de angajare.

În total au fost controlate 34 de unităţi, cu un număr total de 1921 de angajaţi. Pe lângă cele două amenzi aplicate la cele două firme, inspectorii ITM au mai aplicat amenzi de 1.000 de lei pentru alte nereguli depistate la alte firme din domeniul relaţiilor de muncă.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost controlate 41 de unităţi comerciale şi constatate 68 de deficienţe. Inspectorii ITM au formulat 9 avertismente şi aplicat 1 amendă de 4000 de lei.

ziarulunirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus