Într-un municipiu şi un oraş din Valea Jiului administraţiile publice locale nu vor organiza manifestări cu prilejul Zilei Naţionale a României.

În municipiul Lupeni şi în oraşul Uricani Ziua Naţională a României nu va fi marcată.

“De 1 Decembrie mergem la Alba Iulia. În municipiul Lupeni nu vom organiza nimic”, a declarat pentru HunedoaraLiberă.ro Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.

În celelalte 4 localităţi din Valea Jiului vor fi organizate diverse activităţi pentru sărbătorirea Marii Uniri din anul 1918.

În cea mai estică localitate, oraşul Petrila, începând cu ora 13.00, se vor depune coroane în faţa Casei de Cultură din localitate.

În municipiul Petroşani, Ziua Naţională a României va fi sărbătorită în Parcul Carol Schreter cu muzică populară şi 2.000 de porţii de fasole cu cârnaţi. Atmosfera de sărbătoare va fi întreţinută de artişti şi solişti locali.

În oraşul Aninoasa, Ziua României va fi marcată în zona Primăriei din localitate, începând cu ora 13.00. Cetăţenii vor sărbători româneşte cu tradiţionala fasole cu cârnaţi şi vin fiert. Totodată, aninosenii vor avea parte şi de un spectacol susţinut de copiii din localitate.

În condiţii similare se va organiza Ziua României şi în municipiul Vulcan. Aici startul evenimentului se va da la ora 12.30 cu o defilare pe bulevardul principal. Sărbătoarea va continua în curtea Şcolii Generale numărul 1 din localitate cu alocuţiuni, recital de poezie, depuneri de coroane şi cu un spectacol focloric.

FOTO: afacerivj.files.wordpress.com

Un răspuns

  1. pai de cand a crapat ceasca nu se mai sarbatoreste nik de 1 decembrie in uricani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus