Reapar discuțiile în legătură cu modul de alegere a primarului și a președintelui Consiliului Județean. Nu puține sunt vocile care susțin că desemnarea acestora trebuie să revină la sistemul „în două tururi” de scrutin

Liberalii se gândesc serios la alegerile locale care urmează să desemneze în 2016 noii primari și președintele Consiliului Județean Hunedoara. Dovadă este discursul vicepreședintelui Consiliului Județean, Tiberiu Balint, care a declarat deschis că își dorește o modificare a legii alegerii autorităților publice locale. Acesta a declarat în cadrul unei conferințe de presă că alegerea președintelui CJ în două tururi de scrutin îi oferă acestuia mai multă legitimitate:

„Cred că e mai corect ca primarii și președintele să fie aleși în două tururi de scrutin. Un președinte ales cu peste 50% are mai multă reprezentativitate decât un ales cu 25-30%”, este de părere Tiberiu Balint.

Observația liberalului nu este lansată în spațiul public întâmplător, acesta fiind desemnat de actualul președinte al CJ Hunedoara drept succesor la șefia administrației județene.

În aceste condiții, o competiție electorală în două tururi de scrutin ar ușura misiunea lui Tiberiu Balint.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus