Toate cele 9.310 doze de vaccin antigripal care au fost primite la debutul iernii pentru imunizarea populaţiei din judeţ împotriva gripei au fost utilizate, relevă datele statistice ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

În judeţ nu au fost consemnate cazuri de gripă, iar numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit de viroze acute sau pneumonii este relativ constant de la o săptămână la alta.

„Nu avem cazuri de gripă, nici măcar suspiciuni de gripă, declarate de unităţile sanitare cu paturi sau de către medicii de familie. Ca număr de îmbolnăviri acute respiratorii avem înregistrate un număr de 977 de cazuri, din care 355 sunt pneumonii”, a declarat joi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Toate dozele de vaccin antigripal ce au fost distribuite medicilor de familie din judeţul Hunedoara provin din cele repartizate de Ministerul Sănătăţii. Vaccinarea a fost gratuită şi s-a aplicat la grupele de risc: persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, bolnavii cronici, femeile gravide şi personalul medical.

Medicii recomandă respectarea regulilor normale de igienă ca principală măsură de prevenire a infecţiilor respiratorii acute.

voceatransilvaniei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus