Ce se întâmplă problema urșilor care blocau realizarea autostrăzii.

Constuirea tunelurilor pentru urşi a declanşat un adevărat scandal la nivel guvernamental anul trecut. Fostul premier Sorin Grindeanu declara că un lot de autostradă între Lugoj şi Deva şi-a dublat costurile din cauza unor cereri făcute de Guvernul României în 2009-2010, să existe acele tuneluri pentru urşi.

Ulterior, ministrul Transporturilor de la acea dată, Răzvan Cuc, a declarat că va discuta la Comisia Europeană despre renunţarea la tunelurile de pe autostrada Lugoj – Deva şi revenirea la proiectul iniţial. Câteva luni mai târziu, în august 2017, fostul ministru al Transporturilor a reziliat parţial contractul pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva. Prin această măsură, secţiunea E, cea cu faimoasele “tuneluri pentru urşi”, a fost scoasă din contract pentru a fi licitată separat.

Luni, Liviu Dragnea a anunțat că urmare a verificărilor în teren, s-a concluzionat că nu mai exostă urși în zonă de mai bine de 40 de ani, așa că proiectul va mere mai departe fără construcția acestor tuneluri.

„Problema principală nu a fost niciodată în România lipsa de bani, ci procedurile birocratice și frânele. Vreau să vorbim despre un exemplu: urșii de pe autostrada Lugoj-Deva. O doamnă de la Ministerul Mediului pe care o apreciez foarte mult, s-a urcat în mașină și s-a dus în zona respectivă, a studiat toate documentele, toate evidențele,  prin care s-a văzut că de 41 de ani, pe acolo nu a mai trecut niciun urs, drept pentru care o suplimentare de 100 de milioane de euro și o perioadă foarte mare de întârzieri, dispar! Lucrările la acest tronson vor demara”, a declarat luni, Liviu Dragnea.

Anul trecut, reprezentanții Ministerului Mediu au constatat și faptul că faimoasa peșteră cu lilieci de pe traseul A1 era de fapt o grotă în care se adăposteau 4 exemplare. Acestea au fost mutate, iar construcția autostrăzii continuă.

5 răspunsuri

  1. atentie@cititorii.hd' Ursul pacalit de Vulpe spune:

    Uneori este bine sa ne uitam mai atent la trecutul celor care promit una sau alta. In cazul de fata este de reflectat la ce scrie la: https://recorder.ro/trecutul-lui-dragnea-i-cel-mai-influent-politician-din-romania-a-fost-caraus-de-marfa-si-a-vandut-bere-la-halba/
    Aviz credulilor !

  2. Domnule Liviu Dragnea presedinte PSD va rugam sa veniti in valea jiului sa vedeti cum isi rup masinile cetatenii vaii jiului pe drumul DN 7A (Cheile Jietului) ca sa ajunga pe Transalpina sau Voineasa , valea jiului a votat de 28 ani cu PSD , vrem si noi sa fim tratati egali la investitii ca toti ceilalti din tara .

  3. Domnule Ion, cine va pune sa votati politicieni care nu-si iubesc tara si poporul ??? … si asta 28 de ani la rand?? Ce mai asteptati de la oameni care mint, insala, corup, mituiesc si fac orice pentru a-si atinge propriile interese? Cereti unor hoti sa va dea ceva din prada lor… Pe vremuri Valea Jiului avea demnitate, s-au facut greve care l-au speriat destul de rau pe Tovarasul Ceausescu si oamenii erau luati in serios!!! Mai ganditi-va ce votati la urmatoarele alegeri!! Noroc Bun!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus