Liviu Dragnea a declarat că plângerea penală împotriva premierului Dăncilă este "o tentativă de lovitură de stat" şi o acţiune "violentă, nedemocratică a lui Iohannis şi a celor care îl susţin". Ulterior, Liviu Dragnea a amintit că preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie cu premierul Dăncilă în cadrul căreia i-a cerut să colaboreze doar cu el şi să se "rupă de partid".

Liviu Dragnea a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis este “beneficiarul total al acţiunilor statului paralel”, aceste declaraţii venind în contextul în care şeful statului a cerut din nou demisia premierului, iar Ludovic Orban a făcut plângere penală împotriva Vioricăi Dăncilă.

“Klaus Iohannis este beneficiarul total al acţiunilor statului paralel şi vrea să perpetueze această situaţie pentru că, aşa cum a spus acum ceva timp, se simte confortabil. Cred că se simte confortabil şi cu cele şase case, cred că se simte confortabil şi cu faptul că instanţa a dovedit că unele case le-a furat, le-a obţinut prin acte falsificate”, a spus Liviu Dragnea la România Tv.

Liviu Dragnea s-a referit şi la scrisoarea a spus că în sesizarea penală făcută de Ludovic Orban împotriva premierului Dăncilă sunt mai multe neadevăruri.

“Tot ceea ce este scris în acea mizerie denumită sesizare penală este neadevărată. Nu există date s-au informaţii inexacte transmise preşedintelui României, asta este o minciună. Este o mizerie, de asemenea, să te gândeşti că poate fi considerată înaltă trădare o vitizită într-un stat.Nu poţi să vorbeşti de uzurpare de calităţi oficiale când se duce acolo în calitate de prim-ministru. Este clar că este o făcătură”, a mai spus Dragnea.

Iohannis i-a spus doamnei prim-ministru să colaboreze doar cu dumnealui

“Am avut o discuţie cu doamna prim-ministru puţin mai devreme, am trecut pe la guvern. Mi-a spus un lucru care confirmă ceea ce am spus mai devreme. Acum ceva timp, preşedintele Iohannis i-a spus doamnei prim-ministru să colaboreze doar cu dumnealui pentru că o să îi fie bine şi, încet încet, să se rupă de partid pentru că altfel o să fie singura care plăteşte. Ori asta arată că acest om nu are niciun fel de legătură cu Constituţia. Constituţia este considerată facultativă de dumnealui. Nu are decât interese pur personale, nici măcar politice. Tot acest plan are ]n vedere destabilizarea României. Nu putem să stăm toţi spectatori în faţa unui om care e în stare să arunce în aer această ţară doar pentru că primul ministru nu a acceptat să îi devină o slugă credincioasă”, a spus Liviu Dragnea la România Tv.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, în Bulgaria, că afirmaţiile potrivit cărora premierul ar face bine să facă ce i se spune s-au referit doar la demisie, precizând că nu au fost ameninţări. Şeful statului a anunţat că îşi menţine opinia privind demisia Vioricăi Dăncilă.

Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus