Cele mai recente informaţii făcute publice de Ministerul Finanţelor Publice poziţionează municipiul Lupeni pe locul doi la nivel naţional din punct de vedere al plăţilor restante cu o vechime mai mare de 90 de zile

La data de 31 mai 2014, primăria municipiului Lupeni figurează în evidenţele Ministerului Finanţelor Publice cu arierate (plăţi restante mai mari de 90 de zile) înregistrate la nivelul bugetului general al unităţilor administrativ teritoriale în valoare totală de peste 392 de miliarde de lei vechi, la care se adaugă penalităţile aferente. Administraţia publică locală din Lupeni este întrecută astfel doar de Primăria Nălbant din Tulcea, ale cărei datorii depăşesc 400 de miliarde de lei vechi.

Pe locul doi la nivelul judeţului Hunedoara în topul datoriilor se află oraşul Aninoasa, declarat în stare de insolvenţă. La sfârşitul lunii mai, Primăria Aninoasa figurează cu arierate în valoare de 40 de miliarde de lei vechi. Datorii mari are înregistrate şi oraşul Călan, acesta figurând cu arierate în valoare de peste 23 de miliarde de lei vechi.

LISTA primăriilor din judeţul Hunedoara cu plăţi restante mai mari de 90 de zile (sume exprimate în milioane de lei noi) la data de 31 mai 2014:

Brad 1,31

Lupeni 39,22

Orăştie 0,02

Vulcan 0,01

Aninoasa 4,08

Călan 2,34

Petrila 0,52

Simeria 0,41

Baru 0,03

Densuş 0,18

Luncoiu de Jos 0,03

Ribiţa 0,01

Râu de Mori 0,13

Sălaşu de Sus 0,62

Şoimuş 0,20

Toteşti 0,18

Turdaş 0,02

Vorţa 0,03

Judeţul Hunedoara, pe locul trei în topul datoriilor

Potrivit ultimelor informaţii oferite de Ministerul Finanţelor Publice, judeţul Hunedoara este clasat pe locul 3 la nivel naţional în ceea ce priveşte cuantumul arieratelelor administraţiilor publice locale, cu o valoare totală a datoriilor de aproape 500 de miliarde de lei vechi. Locul 1 revine judeţului Vâlcea cu datorii totale de 760 de miliarde de lei vechi, iar locul 2 este ocupat de judeţul Tulcea cu datorii totale acumulate în valoare de 530 de miliarde de lei vechi.

În luna aprilie, Primăria Lupeni a fost chiar fruntaşă la datorii

La sfârşitul lunii aprilie 2014, Primăria din Vestul Văii Jiului figura cu arierate în valoare de peste 410 miliarde de lei vechi, fiind astfel clasată PE PRIMUL LOC  la nivel naţional din punct de vedere al plăţilor restante. Primăria din Nălbant, judeţul Tulcea, avea înregistrate arierate în valoare de 400 de miliarde de lei vechi la acea dată.

Din luna septembrie a anului trecut, datoriile administraţiei publice locale de la Lupeni nu au scăzut sub pragul de 300 de miliarde de lei vechi. Pe lângă aceste datorii primăria din vestul Văii Jiului trebuie să plătească şi penalităţi în sume impresionante.

Lupeniul a ajuns în această situaţie în special pentru faptul că a comandat şi a acceptat la plată lucrări importante în masivul Straja, fără acoperire bugetară.

Mai mult decât atât, administraţia publică locală din vestul Văii Jiului are accesate două credite bancare pentru care are de plătit aproximativ 150 de miliarde de lei vechi plus penalităţi.

 

6 răspunsuri

  1. Normal ca au datorii daca domnu primar trebuie sa-i faca casa la baiatul sau ( Cristi) si cate case mai are de facut.dupa ce isi va termina problemele lui personal-financiare nu vom mai avea datorii.si asa nu a facut nimic pentru acest oras

  2. O tara de furaciosi.

  3. boss…vorbesti si tu sa nu taci :))))…..pacat ca nu doare prostia ca ai fi in coma 😉

  4. Cum va explicati ca tocmai in aceeasi perioada Molot si gasca a strins euroi fara numar precum Guta.

  5. ce treaba are Molot cu datoriile primariilor? molot a comandat lucrari si nu le-a platit? molot are firme in familie care produc bani; prost nu e cel care cere, ci al care da

  6. Mai vasalie te faci ca nu stii ca banii la astfel de primarii vin din redistribuiri,adica de la CJ,din pixul lui Panturu?Ia vezi tu cu ce firme lucreaza toti astia si de ce comisioane se vorbeste.Nu toti suntem liberali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus