Drumul județean 666 („Drumul Dracului”) Merișor (DN66) – Dealu Babii – Vulcan nu va fi asfaltat în întregime. Decizia a fost luată de Consiliului Județean Hunedoara care „a descoperit” două conducte care traversează drumul și a căror deviere ar costa mai mult decât întreaga investiție.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara le-a solicitat aleșilor județeni să aprobe modificarea proiectului după ce direcția tehnică a descoperit două conducte, una de gaz metan și una de apă, care traversează drumul județean și peste care nu se poate asfalta. „Ultima porțiune a drumului Merișor-Dealu Babii-Vulcan are de traversat două conducte făcute abuziv în anii ’70 – fără vreun acord de la județ. Iată că, după 40 de ani, când vrem să modernizăm acest drum, nu putem trece de acest obstacol întrucât devierea celor două conducte ne-ar costa mai mult decât proiectul în sine. Ne apropiem de conducte cât se poate (cel mult 200 de metri), iar pe porțiunea pe care nu o putem asfalta lăsăm macadam”, a declarat Mircea Moloț. Curios însă, la momentul licitării acestui obiectiv de investiții, nimeni nu știa de existența celor două conducte care încurcă planurile Consiliului Județean.

Consiliul Județean Hunedoara a scos la licitație modernizarea acestui drum în anul 2011, iar procedura a fost adjudecată de SC Viva Construct pentru suma de  3.048.702 lei fără TVA. La începutul acestui an, conducerea administrației județene a solicitat deschiderea unei linii de credit în valoare de 40 de milioane de lei pentru finanțarea mai multor obiective de investiții, printre care se numără și modernizarea DJ666 Merișor-Dealu Babii-Vulcan.

Dacă va fi practicabil, drumul ar scurta cu 16 kilometri distanța dintre Țara Hațegului și Valea Jiului.

3 răspunsuri

  1. sdsa@yahoo.com' Eu-Romanu' spune:

    Daca bine imi aduc aminte sunt cam 16 km din Merisor pana in Petrosani….atunci cum ar scurta drumul catre Valea Jiului? Poate catre statiunea Straja…

  2. Molot et company sau Ile et company asta este intrebarea ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus