Turiștii vor putea urca în Parâng cu mașinile

Consiliul Județean Hunedoara a inaugurat, astăzi, DJ 709 F, noua șosea din masivul Parâng. Aceasta leagă zona cabanelor de la poalele masivului de staţiile de coborâre ale celor două telescaune.  

„Acest drum este o investiție foarte importantă în contextul dezvoltării turismului în Valea Jiului. Atât turiștii, cât și localnicii se pot bucura de un drum modern, care asigură un acces sigur și confortabil. Ne așteptăm la o creștere semnificativă a numărului de turiști și la dezvoltarea stațiunii. Nu ne oprim aici, am solicitat administrației locale o porțiune de teren pentru a amenaja și o parcare de 100 de locuri”, a afirmat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

„Faptul că am finalizat așa cum am promis modernizarea drumului din Parâng arată că PSD își ține angajamentele. Pentru noi nu există culoare politică atunci când vorbim despre binele oamenilor. Alături de președintele Laurențiu Nistor și de echipa Consiliului Județean, vom continua investițiile în infrastructură, pentru că ne-am asumat, împreună, să dezvoltăm județul Hunedoara”, a adăugat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

parang 3

Recepția la terminarea lucrărilor a fost marcată astăzi, 23 septembrie, printr-un eveniment public organizat în stațiunea Parâng. La invitația președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, și a echipei de conducere, la evenimentul oficial au fost prezenți: domnul Daniel George Surdu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, parlamentari, primarii orașelor și municipiilor din Valea Jiului, consilieri județeni, reprezentanți ai aparatului de specialitate al CJ Hunedoara implicați în derularea proiectului de modernizare. Primăria Municipiului Petroșani este partener în acest proiect, în cadrul căruia a pus la dispoziție suprafețele de teren din domeniul public necesare amenajării șoselei montane care ajunge la cota 1600.

parang 2 parang 4

_____

Proiectul a prevăzut modernizarea DJ 709 F: DN7A – Cabana Rusu – Masivul Parâng, km 6+600 – km 10+325 și a fost derulat de Consiliul Județean Hunedoara.

Lucrările la acest obiectiv de investiții al Consiliului Județean Hunedoara au început în toamna anului 2018, în baza unui contract de finanțare derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, în valoare de 17,9 milioane de lei.

Proiectul a vizat lărgirea părții carosabile la patru metri și turnarea de covor asfaltic, amenajarea de rigole betonate, construirea de podețe, ziduri de sprijin și montarea de parapet de siguranță. Pentru ca sporturile de iarnă să poată fi practicate în siguranță, au fost construite și două tuneluri auto pe sub pârtia de schi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus