Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Adrian David, a verificat joi stadiul lucrărilor de modernizare a drumului spre capitala Daciei, Sarmizegetusa Regia.

Constructorul spune că ploile și vremea rea au întârziat lucrările cu 5-6 zile, dar că această întârziere va fi recuperată prin ore suplimentare.

„Nu sunt motive de îngrijorare. Stadiul fizic al lucrării este de 34%, în acest moment fiind turnat primul strat de asfalt pe o porțiune de 8 kilometri. În următoarele două săptămâni va fi turnat primul strat pe întreaga porțiune. Acum se lucrează și la lărgirea ultimului tronson, cel din apropierea cetăților dacice”, a declarat pentru Hunedoara Liberă Adrian David.

Drumul care va fi modernizat este în lungime de aproape 18 kilometri şi va avea 12 parcări amenajate corespunzător pentru turişti. În cadrul proiectului vor fi reabilitate 7 poduri şi 9 staţii de încrucişare. Valoarea totală a proiectului este de 41.587.526,93 lei, fonduri europene nerambursabile. Contractul de finanțare a fost semnat la începutul lunii aprilie, iar lucrările au început în 24 august. Modernizarea drumului trebuie finalizată până la sfârșitul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus