CODUL PORTOCALIU de vreme rea a strâns în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la Prefectura Hunedoara

Zona montană a județului Hunedoara se va afla de mâine, 29.10.2017, ora 10.00 până în 30.10.2017, ora 23.00 sub incidența avertizării meteorologice cod portocaliu, caracterizată de rafale de vânt ce vor depăși 80-90 km/h, iar pe creste 100-120 km/h.

Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă.

În acest context, prefectul județului Hunedoara, domnul Fabius Tiberiu KISZELY, a convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Pentru a preveni producerea unor incidente pe traseele montane, jandarmii montani și salvamontiștii vor intensifica activitatea de monitorizare a turiștilor aflați pe traseele montane. Recomandăm turiștilor ca în această perioadă să nu se aventureze pe traseele montane, să evite drumețiile pe traseele aflate la mare altitudine, să rămână, pe cât posibil, în zona cabanelor și să respecte recomandările jandarmilor montani și ale salvamontiștilor. Totodată, să apeleze numărul de urgență 112 dacă se află în dificultate și să indice cât mai exact zona în care se află.

În situația în care drumurile din zonele montane vor deveni greu accesibile sau impracticabile, polițiștii rutieri vor restricționa circulația pe acestea.

De asemenea, CJSU a aprobat „Planul general de măsuri privind gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului de iarnă pe teritoriul județului Hunedoara 2017- 2018” și „Planul de măsuri pentru prevenirea și limitarea efectelor negative generate de fenomenele meteorologice periculoase prognozate pentru intervalul 29.10.2017, ora 10.00 – 30.10.2017, ora 23.00”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus