Pentru că nu pot justifica la nesfârșit ieșirea de la guvernare, povestind basme cu fecioare neprihănite și zmei răi, liberalii hunedoreni urzesc mesaje mincinoase cu care vor să câștige majoritatea voturilor din Colegiul 3

Pe 25 mai, în acest Colegiu vor avea loc și alegeri parțiale parlamentare pentru postul de deputat lăsat liber de Dan Radu Rușanu în urmă cu mai bine de un an. Cum era de așteptat, liberalii hunedoreni (care controlează cea mai mare parte a mediei hunedorene) au început ofensiva în speranța unui start reușit, așa că inventează pe loc eroi care salvează lumea, dar în primul rând Țara Hațegului. Din nou!

Sorin Ștefoni, mentalist fără loc de muncă

În anul 2013, fostul primar al comunei Densuș, Sorin Ștefoni, a fost recompensat de Mariana Câmpeanu cu un post călduț de secretar de stat în Ministerul Muncii. De ce a fost recompensat? Pentru că, atât în 2010, cât și în 2012, s-a dat la o parte în liniște lăsându-i pe bucureștenii Mariana Câmpeanu și Dan Radu Rușanu să câștige la pas alegerile din Colegiu. La Ministerul Muncii, tehnicianul silvic Sorin Ștefoni s-a remarcat prin faptul că aproape un an s-a plimbat pe banii cetățenilor cu un autoturism Audi luat prin contract de comodat de ministerul Muncii (condus de Mariana Câmpeanu) de la Registrul Auto Român, unde fiul doamnei Câmpeanu este director tehnic. „În parcul auto al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a existat un singur autoturism marca Audi, folosit de către domnul Secretar de Stat Ștefoni. Acesta a fost preluat prin contract de comodat de la Registrul Auto Român în data de 29.04.2013 şi a fost înapoiat în data de 20.01.2014″, se arată într-un răspuns al Ministerului Muncii la o solicitare a Centrului de Investigaţii Media.

În presa scrisă au început să apară materiale electorale nemarcate corespunzător (!), care au ca scop albirea candidatului mai sus menționat. Pe data de 8 aprilie 2014, exact cu două zile înainte ca Ștefoni să declare presei că vrea o campanie corectă și cinstită (?), acesta este menționat alături de alți liberali, ca salvator al Judecătoriilor din Hațeg și Orăștie. Potrivit articolului cu pricina, Ștefoni ar fi făcut demersuri la Comisia Juridică din Camera Deputaților pentru ca judecătoriile să nu se închidă. Abia acum descoperim calitățile de mentalist ale fostului secretar de stat.

Ședința prin care deputații din Comisia Juridică au respins proiectul Guvernului a avut loc pe data de 18 martie 2014. Cum o fi reușit să se implice Sorin Ștefoni dacă demisia sa din funcția de secretar de stat a fost înregistrată la Ministerul Muncii pe data de 26 februarie 2014? Cu alte cuvinte, la data la care s-a dezbătut proiectul, Sorin Ștefoni era ceea ce este și azi, șomer. Dar asta nu înseamnă că nu ar fi putut reprezenta Țara Hațegului la dezbateri, ca fost primar. Nici așa nu s-a dus.

Hop și Hărău! Liberali absenți, cu merite deosebite

În articol se plusează și sunt amintiți și alți binefăcători: Carmen Hărău, Bogdan Țîmpău și Marcel Goia, primarul Hațegului. Niciunul din cei patru liberali lăudați nu a participat la dezbaterea organizată de Comisia Juridică a Camerei Deputaților din data de 18 martie 2014, care a analizat „proiectul de Lege privind desființarea unor instanțe judecătorești și a perchetelor de pe lângă acestea” de la ora 15.00.

Dacă articolul laudativ la care facem mai sus referire a fost o greșeală, iar cei patru liberali nu-și asumă de fapt reușita avizării negative a proiectului, atunci firesc ar fi ca cei amintiți să reclame într-o conferință de presă felul în care au fost abuziv menționați. Să spună doamna Hărău hunedorenilor că i s-au atribuit pe nedrept merite și că nu poate accepta așa ceva! Să iasă din spatele profesorului Moloț și Bogdan Țîmpău și să declare cu mâna pe conștiință că s-a zbătut pentru acest proiect (înainte să-i tragă două scatoalce lui Martin Schulz). Să declare domnul Goia de la Hațeg că, din nou, numele său a fost folosit aiurea-n tramvai de unii și de alții și să mai facă o petiție!

După Rușanu, Moloț și Câmpeanu urmează Ștefoni?

Modelul prin care Sorin Ștefoni își asumă reușitele altora este patentat deja de deputatul Carmen Hărău, care susține și azi că a fost trup și suflet pentru modificarea legii pensiilor, chiar dacă în ziua votului din Camera Deputaților a chiulit! Cu așa modele, orice (nu totul) e posibil.

Tot ca metodă de lucru consacrată, dezinformările ajung la oameni și prin intermediul întâlnirilor pe care conducerea liberală le organizează în disperare în localitățile Colegiului 3, care nu au cum să verifice spusele candidaților.

Din 2010 până acum, în Colegiul delimitat de Călan – Țara Hațegului – Ținutul Pădurenilor s-au făcut cele mai multe promisiuni. Și tot aici zac uitate cele mai multe promisiuni electorale nerespectate. Dacă ne uităm și la autorii promisiunilor (Dan Radu Rușanu – arestat în prezent și urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, Mariana Câmpeanu – cu probleme grele după ce o anchetă a scos la iveală modul în care și-a favorizat soțul la obținerea pensiei de handicap sau chiar Mircea Moloț – care promite de 10 ani dezvoltarea turismului în zonă), e lesne de înțeles de ce nicio promisiune nu a fost respectată.

Foto: Servus Hunedoara

Desființarea judecătoriilor din Hațeg și Orăștie, respinsă de deputații din Comisia juridică

Locuitorii Țării Hațegului și cei ai zonei din jurul Orăștiei ar putea fi obligați să străbată drumuri mult mai lungi pentru a-și rezolva problemele în justiție. O propunere a Guvernului vizează reducerea numărului de judecătorii din țară, iar cele de la Hațeg și din Orăștie se află pe lista neagră.

3 răspunsuri

  1. negrublacknegru@yahoo.com' Negru Vasile spune:

    Daca din acest colegiu se pleaca spre puscarie, le urez succes in alegeri!

  2. Stefoni un mizerabil!

  3. Bogdan, imi plac articolele tale, sunt interesante! Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus