Un text preluat - actualdecluj.ro - Cătălin Suciu

Te întorci, Ioane, din Italia. Iei mașina cu încă patru români de-ai noștri. Mergeți prin Germania și ajungeți în vamă la noi și spuneți exact asta: că veniți din Germania.

Te întorci, Ioane, cu virusul. Te întorci cu virusul și cu toți ceilalți. Toți aveți Covid-19, Ioane.

Ajungi acasă, îți dă maică-ta să mănânci, Ioane, te îmbrățișează, te întreabă cum ești, îți spune cât de dor i-a fost de tine. Se bucură că te-ai întors, mai ales acum, de când trebuie să facă zilnic injecții cu insulină. O vei ajuta și tu. Mănânci bine, îi spui cum e în Italia.

A doua zi îți cheamă rudele la masă, râdeți, glumiți, vă simțiți toți nemaipomenit. Maică-ta strânge la final mâncarea, îți spune noapte bună, dar tu vrei să vezi cum mai e pe la tine prin oraș și ieși în cluburi. Te doare puțin gâtul, Ioane. Îți spui că-i de la berea rece de aseară. Îți face maică-ta un ceai, iar tu faci febră. Te apucă frisoanele. Ziua următoare începi să respiri tot mai greu, Ioane.

Nici acum, Ioane, nu faci ce trebuie. Te duci la spital, unde, atunci când te întreabă medicii dacă ai călătorit în străinătate, le spui că nici poveste. Te consultă medicul de gardă. Te liniștește, îți spune că probabil ai gripă. Respiri tot mai greu. Te internează. Primești oxigen, Ioane. Ești suspect acum. Ți se face un test după trei zile. E pozitiv, Ioane! Tu ești tânăr, reziști, lupți. În toate aceste zile în care te zbați la Terapie Intensivă, medicii din spital se îmbolnăvesc pe rând, Ioane. Sunt 20 de medici bolnavi.

Între timp, un vecin de-ai tăi, Ioane, sună la Ambulanță și anunță că o femeie nu poate respira și are dureri în piept. Ambulanța o ia de acasă și-o trimite departe, la câteva sute de kilometri, într-o altă localitate, căci spitalul de la tine din oraș a fost închis, Ioane. A fost închis că e epidemie și s-au îmbolnăvit medicii.

Tu îți revii încet-încet. Te întorci pe salon, iar colegii medicilor pe care tu i-ai îmbolnăvit încearcă să te pună cu totul pe picioare. Ieși din spital și-o suni pe maică-ta. Nu îți răspunde.

Intri pe Facebook și citești o informare oficială: deces pacientă infectată, 71 de ani cu afecțiuni anterioare. E maică-ta, Ioane.
Nici n-ai apucat s-o mai vezi.

Ce-ai făcut, Ioane?!

Un text preluat – actualdecluj.ro – Cătălin Suciu

Un răspuns

  1. Exista un Ion care vine odata pe an in Romania in vizita la parinti si care traieste in Germania. Anul acesta nu vine . Ion-ul din Germania citeste “hunedoaralibera.ro” si comenteaza de 5 ori pe an la articole diferite,dar el a observat ca a fost blocat de catre o Monalise Hihn care nu doreste sa fie infectata cu postari decente. Ion, folosind un limbaj decent ,isi pune intrebarea “oare cu ce am deranjat bunul mers ?” Sa auzim de bine Doamna Monalise Hihn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus