Astăzi are loc prima probă a examenului de Bacalaureat, din a doua sesiune - august septembrie. Peste 43.500 de candidați s-au înscris. Bacalaureatul începe cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Din totalul elevilor înscriși la a doua sesiune de Bacalaureat, peste 28.700 de candidați provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidați sunt din promoţiile anterioare.

Subiectele vor fi publicate pe bacalaureat.edu.ro. La fel și baremul, la ora 15:00. 

 

Calendar BAC sesiunea august – septembrie 2019:

* 21 august – Limba şi literatura română

* 22 august – Limba şi literatura maternă

* 23 august – proba obligatorie a profilului

* 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării.

 Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere audio-video.

 Candidaților le este interzis să comunice între ei, să schimbe foi, notițe sau alte materiale. Cei surprinși în astfel de situații, vor fi eliminați din examen. Nu vor mai putea participa la probele următoare și vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

 Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza doar creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfășoară în zilele de 27 august și 28 august, fiind urmată de evaluarea competențelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august și 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 2 și 3 septembrie.

 Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

sursa: dcnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus