Primăvara a dat startul la activităţile educaţionale pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor din Ţara Haţegului

 În perioada 31 martie – 11 aprilie, 17 studenti din Marea Britanie, doi studenţi ai Universităţii Babeş Bolyai din Cluj şi doi studenţi ai Universităţii din Bucureşti, însoţiţi de cercetători şi cadre didactice de la cele trei Universităţi, au participat la o aplicaţie în teren şi la cercetări paleontologice în zonele Hateg şi Sebeş. Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui parteneriat între Universitatea din Bucureşti şi Universitatea din Southampton (Marea Britanie) şi au fost susţinute financiar şi logistic de Compania Prospecţiuni SA.

Un alt grup de 60 de studenţi şi cadre didactice din cadrul Facultăţii de Geologie şi Geografie a Universităţii din Bucureşti au desfăşurat în data de 18 aprilie o aplicaţie în teren, pe teritoriul Geoparcului.

11183032_1421718288136880_1914719246_o

Şi elevii au ales să înveţe în Geoparc. În perioada 6 – 10 aprilie, în cadrul Şcolii Altfel, peste 200 de copii de grădiniţă şi elevi ai şcolilor primare şi gimnaziale din mai multe localităţi din judeţul Hunedoara, dar şi din Târgu Mureş, Târgu Jiu şi Alba Iulia, au trecut pragul sediului Geoparcului din oraşul Haţeg. Ei au aflat ce înseamnă un Geoparc, au făcut cunoştinţă cu Balaurul bondoc şi Zalmoxes robustus, vedetele expoziţiei permanente „Balauri, dragoni, dinozauri”, au desenat, au modelat cu plastilină şi şi-au consolidat informaţiile aflate prin intermediul jocurilor. În aceeaşi perioadă, 15 elevi ai secţiei de Turism de la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Haţeg au parcurs 4 module educaţionale din cadrul sesiunii de practică şcolară. Elevii au aflat noţiuni teoretice şi practice despre managementul patrimoniului şi al Geoparcului, dar şi al turiştilor, iar prin intermediul jocurilor de rol au experimentat ce înseamnă să fii un ghid de turism avizat ori un turist adevărat. Şi pentru că modulele educaţionale s-au desfăşurat în perioada Şcolii Altfel şi metodele de predare utilizate au fost altfel, bazate pe educaţia nonformală.

11068358_1421718281470214_388533391_o

„Activităţile educaţionale desfăşurate în ultima perioadă dovedesc că Geoparcul devine un reper important nu numai pe harta turistică ci şi pe cea a livrării de programe educaţionale de cea mai bună calitate. Dezvoltarea unui spaţiu universitar de cercetare, cultură, educaţie şi formare în Ţara Haţegului este unul dintre obiectivele noastre majore şi din acest motiv, alături de cadrele didactice ale Universităţii din Bucureşti şi ale celorlalte universităţi partenere, de specialişti din cadrul Reţelei Europene a Geoparcurilor vom continua să dezvoltăm propriile noastre programe de educaţie şi de formare dedicate studenţilor, elevilor, cadrelor didactice şi tuturor celor care doresc să afle mai multe despre ce înseamnă un Geoparc şi despre valorile Ţării Haţegului ”, afirmă dr. Alexandru Andrăşanu, directorul Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului – Universitatea din Bucureşti.

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus