Potrivit unui proiect de lege adoptat de Parlament miercuri, localurile care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu vor fi obligate să o obţină până pe 31 decembrie.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 52/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor a fost publicată pe 5 noiembrie anul trecut în Monitorul Oficial, iar prevederile acesteia au intrat în vigoare de la momentul apariţiei.

Pentru a-şi produce în continuare efectele juridice, ordonanţa trebuia adoptată prin lege de către Parlament. Acest lucru s-a întâmplat miercuri, când proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 52/2015 a trecut de Camera Deputaţilor, ca for decizional, cu 275 de voturi “pentru”, două “împotrivă” şi două abţineri. Asta înseamnă că, pentru a intra în vigoare, documentul mai trebuie doar promulgat de preşedintele ţării şi publicat în Monitorul Oficial, informează avocat. net.

În forma amendată a proiectului care a primit miercuri votul decisiv al deputaţilor este stabilit că toate construcţiile şi amenajările care funcţionează fără a deţine o autorizaţie de securitate la incendiu vor avea obligaţia obţinerii acestui document până la 31 decembrie 2016.

Obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu va reveni, potrivit proiectului de act normativ, beneficiarului investiţiei ori persoanei fizice sau juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente.

Totuşi, în cazul în care este constatată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, autorităţile vor putea decide oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor/amenajărilor fără a mai aştepta obţinerea autorizaţiei amintite.

gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus