Proiectul controversat inițiat de co-președintele PNL, Alina Gorghiu, este susținut de 3 parlamentari liberali hunedoreni.

Parlamentarii PNL au depus o iniţiativă care prevede introducerea unui program naţional de prevenţie în sănătate, finanţat cu 600 milioane euro anual. Potrivit acestui proiect, românii care refuză să participe la acest program vor fi nevoiți să suporte ulterior costurile tratamentelor. Mai exact, chiar dacă este asigurat, dar a refuzat să se vaccineze sau să participe la programul de prevenție și a ajuns la doctor după ce i-a fost depistată boala, românul va trebui să scoată bani din buzunar pentru tratament. Prevederile proiectului susținut de PNL îi vizează și pe bolnavii de cancer.

Inițiatorii proiectului de lege sunt co-președintele PNL Alina Gorghiu, Eugen Nicolăescu (fost ministru al Sănătății), Lucia Varga (fost ministru al Mediului) și Horia Cristian, dar printre cei care au semnat inițiativa se numără și parlamentarii hunedoreni Bogdan Țîmpău, Carmen Hărău și Mariana Câmpeanu. Celor trei li se adaugă semnătura deputatului hunedorean al minorității rutenilor, Gheorghe Firczak

În expunerea de motive, inițiatorii proiectului vin și cu un exemplu: o pacientă cu cancer mamar depistat în stadul III, care a refuzat participarea la programele de depistare prin mamografie poate fi obligată să suporte o contribuţie de 10-20% la tratamentele care i se administrează. Acest lucru în condițiile în care, în acest moment, aceste tratamente sunt gratuite.

Inițiativa liberalilor a revoltat mulți români, care spun că ideea de a pune bolnavii de cancer să plătească tratamentul este absurdă, întrucât boala debutează uneori brusc, fără simptome care să fie descoperite de medic la timp, deci participarea la un program de prevenție nu ar ajuta prea mult.

Proiectul inițiat de PNL poate fi consultat AICI.

În plus, pe internet a apărut deja o petiție împotriva proiectului de lege al liberalilor. Inițiatorii și semnatarii acestei petiții cer parlamentarilor să respingă propunerea PNL.

2 răspunsuri

  1. marcel_mititelu_hd@yahoo.com' Mititelu Marin spune:

    Bravo, pentru ca-i demascati pe acesti PeNaLi ANTI-ROMANI si CRIMINALI : Gorghiu, HA-RAU, CAMPEANU (Hunedoara Noastra, A LOR !) si GASCA LOR ! Sunt ANTI-ROMANI pentru ca aceasta lege parsiva si ne-sanatoasa NU ESTE IN INTERESUL TUTUROR ROMANILOR, iar CRIMINALI, din cauza ca BOLNAVII DE CANCER AR FI OBLIGATI, DACA S-AR LUA DUPA ASEMENEA PROSTI, SA-SI PIARDA SI DREPTURILE CONFERITE DE LEGI INTERNE si ale UE! Astfel, pentru ca NU AVEAU O LEGE ROMANEASCA FAVORABILA, conform normelor UE, 23 DE BOLNAVI DE CANCER- conform art. 148 alin.2 din Constitutia Romaniei = “Legile si Tratele internationle pe care Romania le-a semnat SUNT PRIORITARE” si a UNEI DIRECTIVE EUROPENE, din domeniu-, AU DAT IN JUDECATA STATUL ROMAN (prin PARATI Guvernul Romaniei, Ministerul Sanatatii, CNAS), la Curtea de Apel Bucuresti, in Dosar nr. 6521/2/2014-Ordonanta presedintiala, EXECUTORIE, SI AU CASTIGAT, adica, ” Obliga pe parati sa asigure reclamantilor, pana la solutionarea Dosarului nr. 6507/2/2014-fond, acelasi obiect (n.n.), medicamente pe baza de prescriptie medicala in regim de compensatie 100%, fara contributie de 50%””, deci, SA NU PLATESCA NICI UN LEU, daramite 50%, CUM HOTARASERA ALTI POLITICIENI CRIMINALI, ANTI-ROMANI si PROSTI !! Ce te faci Madam ha-RAU, ACUM, PE ACEST DRUM ? SE VEDE CA ASTIA SUNT HABAR-NISTI IN TOATE CELE si DOAR HOTI IN ALE NOASTRE, PENTRU EI SI AI LOR !!! MANCA-V-AR CANCERUL, INITIATORILOR !!!

  2. INFRACTORI! TRADATORI DE NEAM SI TARA !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus