Biblioteca Judeţeană "Ovid Densuşianu" din Deva organizează a doua ediţie a concursului de cultură generală "Citeşti şi câştigi". Competiţia are ca scop testarea cunoştinţelor de cultură generală acumulată de elevi până în prezent.

A doua ediţie a concursului de cultură “Citeşti şi câştigi” va fi lansată în data de 28 ianuarie, începând cu ora 13.00, la Deva Mall, Salle d-Or.

“După succesul concursului omonim desfășurat anul trecut între un număr de opt licee din Deva, anul acesta concursul a devenit de anvergură județeană, la el luând parte elevi din 18 licee din județul Hunedoara. Motivația care a stat la baza inițierii și organizării acestui concurs a fost stimularea lecturii din toate domeniile în rândul tineretului școlar, al elevilor din clasele IX-XII, dar și testarea cunoștințelor acumulate de elevi până în prezent”, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene “Ovid Densuşianu” din Deva.

Concursul se va desfășura în perioada ianuarie-iunie 2015, după un calendar elaborat în colaborare cu liceele participante. În data de 28 ianuarie 2015 liceele participante vor fi repartizate în șase grupe prin tragere la sorți și se vor stabili datele confruntărilor.

Fiecare echipă va fi formată din cinci elevi (un lider și patru coechipieri), doi elevi rezerve și un profesor-coordonator. Acesta va face cunoscută componența fiecărei echipe înainte de începerea confruntării.

Şase echipe vor ajunge în sferturi şi vor fi împărţite prin tragere la sorţi în două grupe. Din sferturi se vor califica în semifinale primele două clasate.

Echipele câștigătoare vor fi recompensate cu importante premii (biciclete, cărți, diplome, tablete, telefoane cu cartele, trofee), în valoare totală de aproximativ 15.500 de lei.

 

CITEȘTE ȘI:

5 ani de limba CHINEZĂ, la Deva

Volume de poezie lansate la Deva: “Dar pentru tine şi Prietenie”

Concert extraordinar | Dirijorul hunedorean NICOLAE MOLDOVEANU

Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Hunedoara

Devenii vor reînvia entuziasmul Micii Uniri din 1859

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus