Peste 70 de elevi de gimnaziu din Uricani, Petrila, Ghelari, Bretea Română, Veţel şi Teliucu Inferior, au participat astăzi la concursul „Prietenii pompierilor”, care a avut loc la stadionul municipal din Deva.

Elevii hunedoreni au avut de trecut trei probe de foc pentru desemnarea câștigătorilor, dintre care una teoretică și două practice. La proba teoretică, concurenții au avut  de completat un test grilă cu 10 întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor, iar la cele practice au fost testate îndemânarea și abilitățile.

Pentru a deveni „prietenul pompierilor”, concurenţii au parcurs, în cadrul unei probe de îndemânare contracronometru, un traseu cu obstacole la capătul căruia, elevii au demonstrat că sunt în măsură să facă mai multe tipuri de noduri (nod marinăresc, nod plat, nod pentru ridicarea unui obiect şi un nod de fixare a ţevii cu cordiţa). În cea de-a doua probă practică, elevii s-au întrecut în cadrul unei ștafete de 4 x 100 metri contracronometru.

Pompieri - Foto 1

Pompieri - Foto 2

pompieri foto3

După cele trei probe, concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii. Astfel, la categoria fete, elevele din Veţel s-au clasat pe primul loc, locul secund a fost ocupat de elevele din Ghelari, în timp ce fetele din Petrila s-au clasat pe a treia treapta a podiumului. Proba mixtă a fost adjudecată de elevii din Bretea Română, pe a doua poziţie s-a clasat echipajul de la Veţel, iar pe cea de-a treia, echipa şcolii din Uricani.

pompieri foto 4

Câştigătorii au fost recompensaţi cu diplome, trofee și pachete cu dulciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus