În aceste zile, elevii din clasele terminale de gimnaziu şi de liceu simulează probele examenului ce îl vor avea de susţinut în această vară.

Simulările examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat au început ieri cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Aproximativ 3.800 de elevi de clasa a VIII-a şi 4.100 de elevi de clasa a XII-a sunt aşteptaţi să fie testaţi în aceste zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Hunedoara, Raluca Manea, prima probă din cadrul simulărilor, elaborate la nivelul judeţului Hunedoara, s-a desfăşurat fără niciun incident.

Marţi, 20 ianuarie, elevii de gimnaziu şi de liceu simulează proba la limba maternă. Miercuri este ultima zi de examen pentru elevii de clasa a VIII-a, care vor încheia seria simulărilor cu proba scrisă la matematică.

Elevii de clasa a XII-a vor simula miercuri proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar joi proba la alegere a profilului sau specializării.

În luna februarie debutează simulările naţionale

În perioada februarie-martie, elevii de gimnaziu şi de liceu vor trece din nou prin focul examenelor, însă de această dată subiectele vor fi elaborate de Ministerul Educaţiei.

Elevii de clasa a VIII-a vor susţine simulările naţionale în perioada 23-25 februarie, iar cei de clasa a XII-a, în perioada 2-6 martie.

În următoarea perioadă vor fi testaţi şi elevii de clasa a XI-a, care vor susţine simulări naţionale în perioada 2-4 martie.

Simulările se desfăşoară după aceleaşi reguli ca examenul propriu-zis din vară. Elevii sunt supravegheaţi video, iar dacă sunt prinşi că încearcă să copieze sunt eliminaţi din examen.

foto dambovita.semanal.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus