În perioada 7-11 aprilie, peste 130 de elevi hunedoreni din clasele IX-XII vor avea ocazia sa devină „Polițiști pentru o zi” în cadrul unui proiect al Ministerului Educației Naționale în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara, denumit „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”

În această săptămână, învățăceii din județul Hunedoara se vor familiariza cu activitățile oamenilor legii, precum și cu cele ale unor servicii județene ale IPJ Hunedoara: Comanda Inspectoratului, Serviciul Ordine Publică, Serviciul Rutier, Serviciul Investigaţii Criminale, Serviciul Investigarea Fraudelor, Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Biroul de Presă. Proiectul este un bun prilej pentru ca școlarii să învețe rolul și principalele atribuții ale polițiștilor hunedoreni.

Ziua Porților Deschise la IPJ Hunedoara

În perioada 9-10 aprilie, între orele 10-12, la sediul IPJ Hunedoara va fi marcată Ziua Porților Deschise, eveniment la care elevii hunedoreni vor avea ocazia să vadă cu ce se ocupă oamenii legii. „Pe heliportul din curtea unităţii, ghizii în uniformă le vor prezenta celor mici şi celor interesaţi să îmbrăţişeze cariera de poliţist tehnica din dotarea oamenilor legii, echipamentele laboratorului criminalistic, o maşină a Serviciului Rutier sau berbecul şi armele «mascaţilor»”, precizează agentul Laura Bradu, de la Biroul de Presă al IPJ Hunedoara.

De asemenea, ca în fiecare an, polițiștii hunedoreni se vor afla în grădinițele și școlile din județ pentru a prezenta aspecte referitoare la munca de zi cu zi a oamenilor legii, precum și teme legate de prevenirea delicvenței juvenile, dar și a criminalității.

După proiectul „Școala altfel”, desfășurat la nivel național, elevii intră în vacanța de primavară, programată în perioada 12-22 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus