Acțiunile recente ale primarului orașului Simeria au ca scop „enervarea” lui Laurețiu Nistor până la punctul în care acesta va ceda și îl va exclude din PSD. În felul acesta, Rîșteiu își păstrează mandatul de primar.

Primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, actual membru PSD, va coordona activitatea filialei judeţene Hunedoara a partidului Pro România până la alegerile pentru Parlamentul European – el menţionând joi că nu-şi va da demisia din rândurile social-democraţilor pentru că şi-ar pierde mandatul de edil.

Conform legii, un primar poate trece la altă formațiune politică decât cea pe care a reprezentat-o în momentul alegerilor electorale doar dacă respectivul partid este dizolvat prin hotărâre judecătorească definitivă sau dacă formațiunea politică îl dă afară. O eventuală demisie a primarului conduce la pierderea mandatului de primar.

Cât de legal și/sau moral este comportamentul lui Emil Rîșteiu?

 • În primul rând, nu există nicio lege care să INTERZICĂ migrația (traseismul) politic. Pentru a fi sinceri până la capăt, să recunoaștem că Parlamentul și-a legiferat în avantaj propriu: un parlamentar poate schimba partidul fără să își piardă mandatul. La primari și consilieri locali/județeni este ceva mai greu…
 • „Cred că mi-am câştigat dreptul moral de a face politica pe care o doresc”, a declarat Rîşteiu. Primarul Rîșteiu a câștigat dreptul de a fi primar PSD al orașului Simeria – asta au votat oamenii în 2016. El are dreptul de a face orice politică dorește, în condițiile legii. În cazul de față, dreptul lui Rîșteiu de a schimba partidul se bate cap în cap cu dreptul simerienilor care au votat PSD de a avea primarul și politicile publice pe care le-au votat.
 • Comportamentul cu adevărat moral (dacă tot invocăm drepturi și principii morale) ar fi fost acesta: mi-am schimbat opțiunea politică, demisionez din PSD, mă înscriu în PRO ROMÂNIA și le cer apoi votul de încredere locuitorilor orașului Simeria. De ce nu face așa? Simplu, pentru că nu vrea să își riște fotoliul de primar.
 • Ce înseamnă această conferință de presă în care Rîșteiu este prezentat drept coordonator județean al partidului lui Victor Ponta? Înseamnă o sfidare la adresa PSD, o invitație la excludere. Rîșteiu forțează mâna PSD să îl dea afară, eliberându-l astfel pentru înscrierea în PRO ROMÂNIA fără riscul pierderii mandatului de primar.

EMIL RISTEIU PROROMANIA (1)

6 răspunsuri

 1. Mare excroc a fost si este primarul Emil Risteiu.

  • Domnule Serafin,in Jud.Teleorman se cauta tractoristi cu experienta. Hai fuguta,Dragnea are nevoie de oameni de incredere. Daca pupati bine la dos,poate ajungeti si “ministrul hunedorenilor depretutindeni”.

 2. Nistor@yahoo.com' Nistor Laurențiu spune:

  Mai excroc decât mine nu poate fii!! Și nici mai lipsit de caracter!!!

 3. Singurul om serios de la acea masa, este Gligor.In rest, niste hahalere.

 4. Este ordin pe unitate. Dupa cum se observa se aduna de la toate partidele, de la toate serviciile, toti “oameni noi”, neprihaniti. Ar fi bine sa nu fie dat afara, pentru ca numai asa se va vedea adevarata fata a omului lipsit de demnitate si onoare la fel cu seful sau Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus