Protest spontan în această dimineaţă la Termocentrala Mintia. Peste 50 de angajaţi, membri ai Sindicatului Muntele, şi-au cerut drepturile şi garanţia păstrării locurilor de muncă. Sindicaliştii au vrut să atragă atenţia guvernanţilor vizavi de înfiinţarea mixului energetic, singurul care în opinia lor ar putea salva Complexul Energetic Hunedoara.

Participanţii la protest au provenit din schimbul de noapte şi din turele libere. Oamenii au protestat pentru păstrarea locurilor de muncă şi pentru salarii şi condiţii de lucru decente. “Am protestat din cauza situației economice grave a CEH şi din cauza faptului că energia nu se poate vinde la preţul real pe cost, fapt ce conduce la pierderi financiare şi la incapacitatea de plată a salariilor la un moment dat”, a declarat Cristian Iștoc, lider Departamentul Energetic – Muntele.

De asemenea, sindicaliştii sunt nemulţumiţi pentru că nu au fost încheiate încă negocierile la noul contract de muncă, motiv pentru care au solicitat o mediere la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, procedură ce va avea loc joi, 22 mai.

Protestul a fost supendat cel puţin până luni, atunci când o delegaţie de sindicalişti se va întâlni cu ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu. “Pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara, noi vrem să atragem atenţia guvernanţilor ca preţul energiei electrice să se constituie în baza unei formule de mix energetic. În acest sens, tariful la energia electrică furnizată de Termocentrala Mintia ar urma să fie alcătuit ca o medie între preţurile de producţie dintre termocentrale şi hidrocentrale desemnate să facă parte din această asociere. În urma protestului şi în urma negocierilor purtate cu conducerea CEH am obţinut pentru luni o întâlnire cu ministrul Energiei. Complexul Energetic Hunedoara are nevoie urgentă de înfiinţarea mixului energetic”, a mai declarat Cristian Iştoc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus