Liberalii pregătesc o serie de măsuri care urmează să modifice Codul electoral. Alina Gorghiu a dezvăluit planurile noului PNL după întâlnirea avută cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a precizat că la discuţiile de la Cotroceni s-a abordat pe scurt şi tema legilor Big Brother dar şi cea a noului cod electoral care îl preocupă foarte tare pe preşedinte.

“Am discutat despre codul electoral – nevoia unui Parlament mai suplu, nevoia de recredibilizare a Parlamentului, nevoia de alegeri în două tururi a primarilor şi preşedinţilor de Consiliu Judeţean”, a declarat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a precizat că s-ar putea pune în discuţie şi problema demiterii parlamentarilor prin referendum în colegiul în care au fost ales, dacă aceştia nu mai corespund dorinţelor cetăţenilor.

Astfel, orice parlamentar (senator sau deputat) ar putea rămâne fără mandat dacă populaţia va decide că activitatea acestuia în legislativ este defectuoasă sau că nu mai reprezintă interesele Colegiului uninominal în care a fost ales.

foto: gazetanord-vest.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus