Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler, devenit ambasador al Programului Erasmus pentru Tineri Întreprinzători (Erasmus for Young Entrepreneurs - EYE), va sprijini, alături de colegii săi din Parlamentul European, creşterea finanţării pentru programele Erasmus+ şi COSME, care include şi EYE.

„Am primit cu multă bucurie şi maximă deschidere invitaţia Asociaţiei Camerelor Europene de Comerţ şi Industrie – Eurochambres – de a deveni ambasador al Programului EYE. În perioada următoare, mă voi implica în acţiunile comune ale PE, Comisiei Europene şi ale Eurochambres menite să popularizeze Programul EYE. Trebuie să accelerăm în întreaga Uniune Europeană procesele care susţin educaţia antreprenorială. Spiritul antreprenorial în rândul tinerilor nu poate fi clădit doar în mod teoretic, pentru a obţine rezultate fiind nevoie şi de practică. Experienţa nemijlocită pe care o oferă participarea la Programul EYE este nepreţuită şi de aceea voi fi un ambasador activ al programului”, a declarat Iuliu Winkler, potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, MEDIAFAX.

Iuliu Winkler, alături de fostul său coleg Paul Rübig (EPP, Austria), a fost, încă din anul 2008, implicat în toate fazele elaborării ideii, iar apoi, din 2009, în implementarea Programului EYE, mai spune sursa citată.

„Acum, la aniversarea a 10 ani a programului, cred că rezultatele vorbesc de la sine: peste 21.000 de solicitări din partea tinerilor întreprinzători, 39 de ţări participante în program, peste 7.000 de stagii de practică finanţate. Conform statisticilor Comisiei Europene, 36% din tinerii întreprinzători participanţi au reuşit să pornească propria afacere. România se află în topul ţărilor de origine a tinerilor întreprinzători cu 6% din participanţi care provin din ţara noastră. Astfel, România ocupă locul 3, după Italia şi Spania. În topul ţărilor de provenienţă a mentorilor care au găzduit stagiari, pe locul 1 se află Spania, urmată de Italia şi Marea Britanie”, a afirmat Winkler.

Eurodeputatul UDMR a mai spus că, în cadrul dezbaterilor şi negocierilor referitoare la noul Cadru Financiar Multianual al UE 2021-2027, se va implica astfel încât programele dedicate tinerilor, inovării şi dezvoltării antreprenoriatului să beneficieze de finanţări majorate.

„În perioada următoare, Parlamentul European va decide cu privire la bugetul multianual pentru intervalul 2021-2027. Mă alătur deputaţilor care sprijină creşterea finanţării Programului Erasmus+ şi a Programului COSME, concret a Programului EYE. Mai multă finanţare pentru EYE înseamnă o promovare mai bună a programului, puncte de contact mai numeroase în statele participante, mai multe aplicaţii aprobate şi finanţare mai consistentă pentru fiecare stagiatură. Tocmai pentru a putea sprijini mai eficient aceste obiective am decis să activez în Comisia CULT, responsabilă pentru cultură, educaţie, tineret şi sport a Parlamentului European, aceasta fiind competentă şi în cazul Erasmus+”, a conchis Winkler, conform sursei menţionate.

De asemenea, Iuliu Winkler a fost reales miercuri şi în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru Comerţ Internaţional (INTA) a Parlamentului European, potrivit unui comunicat de presă al europarlamentului.

Sursa: MEDIAFAX

Un răspuns

  1. adevar@hunedoara.ro' Tupeu 2019 ! spune:

    Statistica – cea mai eficienta minciuna ! Conform statisticili D-lui Winkler Romania este pe unul dintre primele locuri la capitolul tineri antreprenori. Mai sa fie !
    Realitatea dureroasa este ca Romania este pe primul loc la emigrare, cu un procent devastator de tineri plecati care pe unde au putut. Recenta analiza publicata de Momanlise Hihn in acest ziar este edificatoare. Asta-i realitatea pe care este platit sa o cosmetizeze Dl Winkler si ceilalti europarlamentari romani cu statisticile lor !
    Pe foarte scurt: eviscerarea Romaniei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus