Președintele UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler, candidează sâmbătă pentru un nou mandat în fruntea organizației județene. Iuliu Winkler este cel mai longeviv președinte al unei formațiuni politice hunedorene. La alegeri participă ca invitat și liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Iuliu Winkler a fost ales în funcția de președinte al UDMR Hunedoara în anul 2001, iar de atunci a fost reales la fiecare scrutin electoral intern. Iuliu Winkler candidează sâmbătă pentru un nou mandat (cu durata de doi ani) pentru că, susține acesta, „suntem la începutul unei perioade cu multe provocări”.

Liderul UDMR Hunedoara a declarat pentru Hunedoara Liberă.ro că organizația pe care o conduce este una activă, chiar dacă nu se numără printre cele mai mari din țară. „Este important ca sâmbătă să vorbim despre obiectivele noastre, despre proiectele noastre și despre ideile care nu de puține ori au stat la baza unor programe naționale susținute de UDMR”, a declarat Iuliu Winkler.

Iuliu Winkler este singurul candidat la funcția de președinte al organizației județene. La alegeri va participa și liderul național al formațiunii, Kelemen Hunor, vice prim-ministru și ministru al Culturii.

Planuri mari cu noii aliați din PSD

Președintele organizației județene a UDMR vrea ca, în perioada imediat următoare, formațiunea pe care o conduce să participe activ la coaliția cu PSD. „Coaliția PSD-UDMR este mai puternică, mai stabilă și mai eficientă decât a fost USL și asta pentru că, atunci când UDMR intră într-o coaliție, își respectă cuvântul dat, nu se ocupă cu slăbirea și destabilizarea partenerilor”, a mai spus Iuliu Winkler.

În ceea ce privește obiectivele principale ale UDMR în județ, Iuliu Winkler a declarat că, în 2014, alegerile europarlamentare sunt primordiale (Iuliu Winkler ocupă prima poziție pe lista UDMR pentru Parlamentul European, n. red.). „Din acest motiv voi propune ca UDMR să nu aibă candidat la alegerile parțiale din Colegiul 3. Avem o comunitate restrânsă în această zonă, iar numărul de voturi pe care l-am putea obține este redus”, susține liderul UDMR care a adăugat că formațiunea sa va anunța în curând care va fi candidatul pe care îl va susține.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus