Ecaterina Andronescu a transmis, marți noapte, un mesaj video pe Facebook, adresat absolvenților care susțin probele la Evaluarea Națională.

„Dragii mei absovenți de gimnaziu, sper că ați avut o zi ușoară, o zi în care ați dat primul examen din viața voastră la o disciplină importantă pentru fiecare dintre noi, limba și literatura română. Subiectele au fost frumoase, subiectele v-au permis să arătați că știți carte și, de asemenea, că puteți să fiți creativi cu ceea ce ați învățat.

(…) Foarte mulți dintre voi mi-ați trimis mesaje și în aceste mesaje mi-ați cerut să vă spun subiectele. Nu mai scrieți mesaje cu această cerință, pentru că fără îndoială nu am cum să fac lucrul acesta și nici nu-l voi face niciodată. În același timp, când scrieți mesaje, fiți atenți să nu mai faceți greșeli de ortografie, pentru că asta mă supără și supără pe oricine le vede, dar mai ales pe profesorii voștri de limba și literatura română”, se arată în mesajul video al Ecaterinei Andronescu, postat pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.

Prima probă scrisă a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a – proba de Limba şi literatura română s-a desfășurat marți. Potrivit datelor Ministerului Educației, au fost prezenţi 146.553 de candidați.

sursa: dcnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus