Din totalul faptelor cu care Poliţia Hunedoreană a fost sesizată, 10 % sunt de natură economico-financiară.

Potrivit IPJ Hunedoara, în 2014 au fost înregistrate 1.657 sesizări penale de natură economico-financiară. Pe acest palier, au fost efectuate cercetări într-un număr de 62 lucrări şi cauze penale complexe, din care 56 pentru fapte de evaziune fiscală.

În anul 2014, s-a început urmărirea penală ,,in rem” în 2.527 cazuri, faţă de 108 cazuri în anul 2013

Au fost obţinute o serie de rezultate privind combaterea evaziunii fiscale, în toate cele 9 domenii prioritare. Astfel, prejudiciul recuperat a crescut cu 7%, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 11.153.020 lei, numărul cauzelor penale care privesc grupuri infracţionale instrumentate a crescut cu 10%, iar numărul persoanelor cercetate faţă de care au fost dispuse măsuri preventive, a crescut cu 80%.

Pe linie de evaziune fiscală au fost efectuate cercetări într-un număr de 914 dosare, şi a fost începută urmărirea penală ,,in personam” în 174 cazuri, iar pe linie de fraude vamale au fost efectuate cercetări într-un număr de 92 dosare penale şi a fost începută urmărirea penală ,,in personam” în 75 de cazuri.

Pentru asigurarea recuperării prejudiciului identificat au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unor bunuri în valoare de 13.802.732 lei.

În urma acţiunilor întreprinse pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniile prioritare de acţiune, s-au dispus masuri preventive faţă de 22 persoane, 8 dintre acestea fiind reţinute, alte 13 fiind cercetate în stare de arest, iar o persoană si un control judiciar. În urma acţiunilor întreprinse, au fost luate măsuri asigurătorii în cuantum de 3.261.175 lei.

sursa: IPJ Hunedoara

foto: bzc.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus