Pe parcursul anului 2018, Teatrul de Artă din Deva a gazduit 125 evenimente (dintre care 85 spectacole artistice).

Teatrul de Artă a organizat prima ediție a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „Deva Performing Art Festival”. În cadrul acestui eveniment au fost puse în scenă piesele: O NOAPTE FURTUNOASĂ  de I.L. Caragiale, Regia: Mihai Panaitescu – producție a Teatrului de Artă Deva, LEONCE ȘI LENA după Georg Buchner – Regia: Mihai Mănuțiu – producție a Teatrului Regina Maria Oradea, VECINA DE ALĂTURI de Pierre Chesnot, Regia: Marius Oltean – producție a Teatrului de Artă Deva, OLD LOVE de Norm Foster, Regia Daniel Bucur – producție a Teatrului Alexandru Davila Pitești, PRAH de György Spiró, Regia: Florin Gabriel Ionescu – producție a Teatrului de Artă Deva, GUNOIERUL de Mimi Brănescu, Regia: Claudiu Pintican – producție a Teatrului Independent Ararat, VARȘOVIA GHID TURISTIC de Hillel Mittelpunkt, Regia: Eugen Gyemant, producție a Teatrului Evreiesc de Stat București, IACOVI ȘI LEIDENTAL de Hanoch Levin, Regia: Mihaela Lichiardopol, producție a Teatrului de Vest Reșița, ORIGINI (spectacol stradal non-verbal cu elemente de acrobatie), coordinator exerciții tehnice: Cătălin Grigoraș – producție a Teatrului Aureliu Manea Turda, COMEDIA DIN COMEDIE (spectacol commedia dell’arte ), Regia și scenariul: Mihai Gruia Sandu – producție a Teatrului Elvira Godeanu , Târgu- Jiu și 3 FRAȚI GEMENI VENȚIENI(spectacol commedia dell’arte) , de Antonio Mattizzi Collati, Regia Mircea Crețu – producție a Teatrului Tudor Vianu Giurgiu.

De asemenea, în 2018 a organizat a doua editie a Festivalului Internațional de Operă și Muzică Clasică Hunedoara Lirică”. Organizatorii au pregătit 11 spectacole: patru reprezentații la Deva, trei la Hunedoara și câte o reprezentație la Petroșani, Orăștie, Simeria și Brad. Capul de afiș al evenimentului a fost Opera de Stat din Ruse – Bulgaria. Spectacolele prezentate publicului au fost: NUNTA LUI FIGARO de W.A. Mozart, MACBETH de G.Verdi (OPERA DE STAT RUSE- BULGARIA), BASTIEN SI BASTIENNE de W.A.Mozart, TRUBADURUL de G.Verdi, PRINCIPELE – MUSICAL SHOW (MORAVETZ PRODUKCIO) și SPECTACOL DE MUZICA SI DANS COREEA DE SUD BUSAN BUKGU.

Teatrul de Artă a fost partener la Festivalul de Tineret (parteneriat cu Ministerul Culturii si Cultelor si Colegiul „Sigismund Toduță”) ,,Trecut Prezent Viitor” și în organizarea primului festival de teatru pentru copiii cu dizabilități Unde fugim de acasă” (parteneriat cu ,,Centrul Scolar de Educatie Incluziva Rudolf Steiner”).

Tot în 2018, teatrul devean a organizat primul Laborator Liric Internațional care s-a concretizat în producțiile  „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart” și „Bastien și Bastienna” de W. A. Mozart.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus