Înscrierile pentru Evaluarea Națională, prelungite până pe 13 iunie

Se schimbă calendarul pentru probele de competențe la Bacalaureat: Acestea vor avea loc între 14 și 23 iunie, nu de pe 12 – așa cum era inițial. Iar înscrierile la Bacalaureat se pot face până pe 13 iunie. A fost prelungit și termenul de înscrieri pentru Evaluarea Națională, tot până pe 13 iunie. Iar mediile pentru clasele finale se pot încheia până atunci.

Ministrul Educației – Ligia Deca: „Înscrierile pentru examenul de Bacalaureat și Evaluare Națională – pentru absolvenții de clasa a VIII-a – se vor prelungi și ele până pe 13 iunie. Probele de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat se vor susține în perioada 14 – 23 iunie”.

Având în vedere contextul actual, am semnat Ordinul de Ministru prin care pentru clasele a XIII-a, XII-a și a XIII-a pentru seral și frecvență redusă perioada de încheiere a situației școlare se prelungește până pe 13 iunie. În ceea ce privește celelalte clase nu se impun în acest moment modificări în ceea ce privește desfășurarea activităților de final de an școlar. În ceea ce privește înscrierea la examene: înscrierile pentru examenul de Bacalaureat și Evaluare Națională – pentru absolvenții de clasa a VIII-a – se vor prelungi și ele până pe 13 iunie. În acest context, probele de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat se vor susține în perioada 14 – 23 iunie”, a explicat ministrul Educației.

Sursa: Europa FM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus