Emisarii diplomatici ai Egiptului au devenit extrem de interesați de economia județului Hunedoara. Secretarul I al Ambasadei a declarat la Deva că țara sa își dorește stabilirea unor relații economice profitabile pentru ambele state.

Secretarul I al Ambasadei Egiptului la București, Hatem Yousri Hosni se află în aceste zile într-o vizită oficială în județul Hunedoara. În cadrul unei întâlniri cu prefectul și parlamentari ai județului, reprezentantul diplomatic al Egiptului a declarat că, cel puțin una din cele două companii farmaceutice egiptene din București ar putea fi interesată de importul de uleiuri esențiale.

„Eu am fost jurnalist, este o zicală în presă: Nu-mi spune, arată-mi! Am venit în județ ca să descopăr posibilitățile de dezvoltare a relațiilor dintre cele două țări, din biroul de la București nu poți face acest lucru. În primul rând, vrem să vedem dacă putem importa uleiuri esențiale de la compania din Orăștie, iar în al doilea rând, vrem să încercăm să înfrățim județul Hunedoara cu o regiune din Egipt sau un oraș din județ cu un oraș din țara noastră”, a declarat Hatem Yousri Hosni.

„Vom găsi oportunități astfel încât agenți economici din județ să intre în relații cu parteneri din Egipt, ne dorim să materializăm cât mai multe astfel de relații”, a declarat Sorin Vasilescu, prefectul județului Hunedoara.

Pe parcursul vizitei în județul Hunedoara, secretarul I al Ambasadei Egiptului vizitează și câteva obiective turistice, printre care se numără Cetatea Devei și Castelul Corvinilor din Hunedoara. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus