Cea mai tânără alpinistă din România, deveanca Alexandra Flavia Marcu, pregătește împreună cu tatăl ei cea de-a șasea expediție. Astăzi, eleva a primit aproape jumătate din banii de care are nevoie pentru expediția din America de Sud.

În cadrul unei conferințe de presă susținută în luna iunie a acestui an, imediat după ce i-a fost decernat titlul de „Exploratorul anului 2013”, Alexandra Flavia Marcu a anunțat care este următoarea provocare: Vulcanul Ojos del Salado din America de Sud. Expediția însă este costisitoare, suma totală ajungând la 5.000 de euro. Pentru a strânge banii necesari, tatăl Alexandrei a deschis un cont, unde fiecare a putut contribui la reușita tinerei devence. Nici autoritățile nu s-au lăsat rugate prea mult. Astăzi, Consiliul Județean Hunedoara a aprobat alocarea sumei de 10.000 de lei pentru sponsorizarea acestei expediții.

„Alexandra Flavia Marcu este un mesager de seamă al județului Hunedoara, în țară și în întreaga lume. Îi mulțumesc că poartă steagul județului acolo unde merge și sper că ajutorul nostru îi va fi de folos”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreședintele CJ Hunedoara.

Tânăra alpinistă spune că expediția din luna decembrie va fi cea mai grea de până acum, va fi solicitantă din punct de vedere fizic și va dura 15-20 de zile.

„Le mulțumesc celor din Consiliul Județean că sprijină această expediție, este o onoare pentru mine să reprezint județul Hunedoara”, a declarat Alexandra Flavia Marcu.

Expediție cu 3 premiere

Expediția din luna decembrie va înregistra 3 premiere. Pentru prima dată, Alexandra și tatăl ei, Dan Marcu, vor fi însoțiți de un fotograf profesionist, grație unei sponsorizări obținute de la Consiliul Județean Arad. Expediția din acest an este una comună româno-chiliană, iar participanții vor duce pe vârful vulcanului, alături de drapelul României, și sigla acțiunii „Premianții fără premii”. Vulcanul Ojos del Salado măsoară 6.891 de metri.

Alexandra Marcu este cea mai tânără alpinistă din România care a reușit să cucerească Mont Blanc (Franţa), Uhuru-Kilimanjaro (Tanzania), Kazbek (Georgia), Damavand (Iran) şi Giluwe (Oceania şi Australia). În 2014 a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Deva și titlul de Exploratorul Anului 2013 – oferit de Societatea Națională de Geografie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus