Cum a ajuns o ceartă dintre oficialii primăriei să facă trimitere la interesele economice ale „celui mai bogat cioban din România”, Dumitru Andreșoi

Ședința ordinară a Consiliului Local care a început la ora 11 a fost una dintre cele mai zgomotoase din ultima perioadă.

Spiritele s-au încins în momentul în care conducerea Primăriei le-a solicitat aleșilor să voteze proiectul de hotărâre privind evaluarea performanțelor secretarului municipiului Deva, Laura Sârbu.

Cine evaluează pe cine?

Ioan David (PSRo) susține că evaluarea activității secretarului municipiului ar fi trebuit făcută de o comisie, așa cum ar stipula o nouă lege, intrată în vigoare în acest an (și nu de către primar).

„Această hotărâre este de-a dreptul hilară. Seamănă cu ideea că, dacă e primăvară, Consiliul Local trebuie să voteze că e primăvară. Domnul primar este suveran în a face aprecieri și a da calificativ secretarului fără aprobarea Consiliului Local. La această dată nu există acea comisie – care ar fi trebuit să fie făcute demersuri să existe. Consiliul Local trebuia să ceară înființarea comisiei până pe 15 ianuarie”, a spus David.

În replică, secretarul municipiului a încercat să explice de ce evaluarea nu s-a efectuat conform noului act normativ, dar i-a reproșat lui David și faptul că o „hărțuiește” de mai bine de 10 ani de zile.

Unde dai și unde crapă…

Laura Sârbu a spus și care este motivul personal pentru care Ioan David are o atacă în mod constant.

„Legea despre care vorbiți a intrat în vigoare în 17 ianuarie 2019. Este logic că nu aveați cum să faceți propunerea până în 15 ianuarie, dacă legea a intrat în vigoare pe 17. Știu că aveți o afinitate în ceea ce mă privește, m-ați amenințat că doriți postul de secretar, știu și că ați împlinit vârsta de pensionare și nu mai puteți fi secretar, ca atare sper să nu mă mai hărțuiți. Știu și că după fiecare hotărâre de evaluare a secretarului ați făcut denunț la DNA! Nu v-am semnat niște documente fără hotărârea Consiliului Local, pe genunchi, așa cum mi-ați cerut unde dumneavoastră ați avut interes patrimonial și ați pierdut bani. Dacă am tăcut timp de 10 ani în care mă hărțuiți, am făcut-o pentru că sunt o doamnă și funcționar public”, i-a replicat Laura Sârbu.

Declarațiile secretarului ne-au stârnit curiozitatea așa că am încercat să aflăm despre ce interes patrimonial era vorba.

„Invitatul zilei”: Dumitru Andreșoi, „cel mai bogat cioban din România”

Contactat telefonic, Ioan David a declarat că, într-adevăr, în 2013 a făcut „pressing” la secretarul municipiului pentru prelungirea duratei de arendă pentru terenuri din Bârcea, Cristur și Ceangăi în favoarea „celui mai bogat cioban din țară”, Dumitru Andreșoi.

„Apăruse o lege nouă, fără norme de aplicare. În aceste condiții, contractele se derulau în forma veche până la apariția normelor. Am făcut un pressing să accepte încă un an de zile, pentru că pierdea banii de la APIA. Ea (Laura Sârbu, n. red.) a tras concluzia că eu fac lobby pentru el. Era ultimul an în care mai avea nevoie de pășunile de la Deva. Eu l-am reprezentat prin mandat pentru încheierea contractelor de arendă cu cetățenii”, a spus David.

Este, într-adevăr, debordantă seninătatea cu care Ioan David admite că a făcut „pressing” în Primărie în favoarea omului de afaceri Dumitru Andreșoi. Promitem să revenim în curând cu mai multe informații pe acest subiect cel puțin interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus